Sárgarépa ragu – hússal vagy anélkül

Sárgarépa ragu tálalva – A kép a Google imagesről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    •  Végy kétszer negyedkilós reszelt sárgarépát, vagy reszelj le 4-5 nagy szál sárgarépát
    • Pucolj meg két nagy fej vöröshagymát és egy egész fej fokhagymát, és vágd karikákra, illetve gerezdekre
    • Kb. 25 dkg sertéshúst vágj fel egészen apróra; a hús elhagyható, hús nélkül is kiváló az étel! Jómagam a Speciális étrendemben sertéshúst nem eszem, tehát filézett csirkecombot használok.
    • 1 nagy evőkanál kacsazsírra dobd rá a hagymaféléket, és néhány percig forgasd-keverd a zsíron
    • A már összeesett hagymákra tedd rá a húsokat, és keverd-pirítsd addig, míg a hús ki nem fehéredik
    • Végül a sárgarépa-csíkokat keverd az eddigiekhez és fűszerezd sóval, gyömbér-porral, őrölt fekete vagy fehér borssal AIP-ban ne!
    • Szórhatsz az étel tetejére valamilyen pirított magot – pl. hántolt napraforgó- vagy tökmagot – AIP-ban nem!, vagy lehet kapni szárított sárgarépa chips-et a Paleocentrum-nál!

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Sárgarépa ragu – hússal vagy anélkül”

  1. :/ ez nem a mákos tészta, de nem baj, megtaláltam csak szólok, hogy a facebook-os hivatkozásra véletlenül más jött elő 🙂

    1. Kösz, hogy szóltál. Előfordul. Ha a FB-on szólsz, akkor igyekszem előbb javítani a linket. Most már mindegy, ez a hajó elment 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.