A Marti család receptje
Hozzávalók:
- 2 kg paradicsompaprika
- 2 kg fehér paprika (lehet bogyiszlói is vagy vegyesen)
- 2 kg vöröshagyma
- 1 kg paradicsom
- 1 liter olíva olaj
- 2 dl mustár
- 5-6 db cseresznyepaprika
Ratatuille készítése esetén:
- 2 kg padlizsán
- 1 kg cukkini, vagy bébi tök
Elkészítés:
- A paprikát, padlizsánt egészben kell a sütőben megsütni, majd a héját lehúzni (a padlizsánnak feltétlenül!)
- 1 kg hagymát felszeletelünk (karikára vagy apróra), és 0,5 liter olajban kicsi víz hozzáadásával egy nagyméretű fazékban megdinszteljük
az 1 kg paradicsomot megfőzzük, majd átpaszírozzuk (készen is megvehetjük)
A paprikát, padlizsánt és a hagymát a cseresznyepaprikával együtt daráljuk le
A ledarált paprikát, padlizsánt és hagymát, továbbá az átpasszírozott paradicsomot és a további 0,5 l olajat, mustárt és ízlés szerint sót beletesszük a nagyméretű fazékba - Az összes hozzávalót összekeverjük, és forrástól számítva 2 órán át állandó keverés közben főzzük
- Ezután a kész lecsót üvegekbe rakjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni
- Tartósító nem kell hozzá!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN A MARTI CSALÁD!