Padlizsánkrém

A recept egy blog-olvasó gyűjtéséből való

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
  • Só, bors
  • Friss petrezselyem feldarabolva
  • 1 tk oregano
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 6 tk vörösborecet

Elkészítés:

  • Forró sütőben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelőzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk
  • Egy mozsárban vagy nem fémből készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát
  • Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert
  • Jöhet bele az olívaolaj és az ecet
  • Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Padlizsánkrém”

    1. —sőt, a fokhagymát is hagyd ki, és a paradicsomot is, továbbá a petrezselymet, és az ecetet!
      Azt, hogy ne legyen keserű, nem a sütéssel akadályozzuk meg, hanem azzal, ha sütés után lehúzzuk a héját, és hagyjuk lecsorogni az esetleg KESERŰ levet, és csak utána aprózzuk fel (tökmindegy, hogy fa- vagy fémaprítóval!).
      Ehhez az adaghoz: olajban üvegesre pirítunk egy kis fej hagymát, rádobjuk és jól összekeverjük az előzőleg felaprított padlizsánnal (én úgy 6-8 percig kevergetem kis lángon). Majd megsózom. Ennyi.
      És már lehet is enni, friss paradicsomot vágok mellé, lenmaglisztből sütök cipóra teszem.
      Ha majonézzel szereted, meg kell várni, míg kihül, és összekeverni majonézzel.
      Ha több hagymával szereted, lehet adni hozzá egy kis apróra vágott LILAhagymát, de ezt csak közvetlenül étkezés előtt, és csak abba, amit el is fogyasztasz!
      Nos…ez az igazi erdélyi padlizsánkrém…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.