Ma hallottam a rádióban – paleosítottam,
továbbgondoltam… és közkinccsé teszem, mert különleges!
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók (1-2 személyre):
-
- Egy nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Só, bors, fokhagyma (ízlés szerint)
- Olíva olaj
- Kókusztej (5 dl vagy több, vagy + víz?!)
- Reszelt sajt (parmezán, trappista, cheddar… )
- Tökmag olaj díszítéshez (elhagyható)
- 1 tojás sárgája (a sűrítéshez — elhagyható)
Elkészítés:
- A padlizsánt sütőben megsütöm (Ne ijedj meg, ha a héja megég, a padlizsán húsa még finom ízű marad)
- A padlizsán héját lehúzom, és a húsát feldarabolom
- A vöröshagymát apró darabokra vágom, és olíva olajon, kicsi víz hozzáadásával megdinsztelem
- A már puha hagymához hozzádobom a padlizsánt és a fűszereket, és az egészet összefőzöm
- Turmix-gépben (legegyszerűbb botmixerrel – ha van?!) az alapot össze-turmixolom, és felöntöm a kókusztejjel (+ kevés vízzel), a levest átforralom
- A tojás sárgáját kevés langyos tejjel elkeverem, és beleöntöm a forró levesbe, állandó keverés mellett, lassú tűzön ismét átforralom
- Tálaláskor a leves tetejére löttyintett kevés tökmagolajjal és/vagy reszelt sajttal kínálom