Fehérje – zöldségekkel, salátákkal – több napra elegendő mennyiség

Vegyes zöldség fehérjével – Google

A receptet Bubu küldte 2012.01.17-én

Fehérje rész hozzávalói:

  • 6-8 szelet mangalica karaj (vagy borjúhús)
  • 2 szál újhagyma 5 cm-es darabokra vágva, vagy durván szeletelt negyed fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 szem friss/szárított cseresznyepaprika, magozva, apróra vágva
  • 1 dl olivaolaj,
  • fél biocitrom leve és lereszelt héja
  • 1 db babérlevél
  • 1-2 szál rozmaring, vagy kakukkfű apróra vágva, de bármilyen húshoz illő zöld fűszernövény (most pl. egy kis saját mélyhűtött zárzellert raktam hozzá)
  • Frissen őrölt durva bors, pici só – AIP-ban borsot nem használunk!

Zöldséges rész hozzávalói:

  • 20 dkg padlizsán, végei levágva, karikára vágva (idényben, ill. vidéki háztartásban)
  • 20 dkg cukkini (idényben, ill. vidéki háztartásban)
  • 1-1 db sárga, piros és zöld kaliforniani paprika, csíkokra vágva – AIP-ban a paprika fogyasztása tilos!
  • 3 db nagyobb paradicsom (padlizsán felvágva) kimagozva, kockára vágva (paradicsom konzerv is lehet) – AIP-ban a paradicsom és padlizsán fogyasztása tilos!
  • 2 fej hagyma félbe-félbe vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 dl olívaolaj
  • Frissen őrölt durva bors – AIP-ban borsot nem eszünk!
  • 1 dl száraz fehérbor (amiből a szesz el fog főni!) – AIP-ban ezt hagyjuk el!
  • 1 szál petrezselyem zöld apróra vágva (mélyhűtött, szárított is lehet)
  • Kevés rozmaring és/vagy kakukkfű apróra vágva (zacskós is lehet)

A húsos rész elkészítése:

A húsok fűszerezéséből AIP-ban elhagyjuk a borsot, a csípős paprikát!

  • Egy tálban elkeverjük az olajat, a citromlevet-héjat, a zöld fűszernövényt, a babérlevelet, a sót, borsot.
  • Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, csípős paprikát, és beleforgatjuk a hússzeleteket.
  • Lefedjük, és hűtőben egy éjszakát pácoljuk, természetesen ez több napra is elegendő lehet.
  • Mindig az adott mennyiséget sütjük ki kontakt grillen, vagy bármilyen grill sütőn, ill. kevés olajban. (Én 3 napig is érlelem a húst , ilyenkor minden nap más zöldség a köret)

A zöldségek elkészítése:

Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt (nem AIP!), a cukkinit, a paprikákat (nem AIP!) és a paradicsomot (nem AIP!) és kissé megpirítjuk.

  • Sózzuk, borsozzuk aláöntjük a fehérbort (a bors és a fehér bor elmarad AIP-ban!), megszórjuk petrezselyemmel és a többi zöld fűszerrel, majd mérsékelt tűzön 5-6 percig pároljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.