Liszt nélküli gesztenyetorta

Hazsu készítette

Mautner Zsófia: Gyere velem főzni! könyve alapján

A kép a Google images-ről való

gesztenyetortalisztnélkül

Hozzávalók:

  •  15 dkg jászvaj (ghee), vagy vaj
  • 4 evőkanál xukor (vagy ízlés szerint stevia); TED esetében méz, agave, rizsszirup
  • 6 tojás
  • 1,5 csomag (30 dkg) natúr gesztenyemassza
  • Vanília aroma, vagy vanília
  • 5 dkg fekete csoki
  • Magok és további reszelt csoki a díszítéshez (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A sütőt 180 fokra melegítsd fel
  • Sütőpapírral bélelt edényt készíts elő, vagy használj szilikonos formát
  • 15 dkg puha jászvajat (ghee-t) a vaníliával és  a xukorral/steviával keverd ki habosra
  • 6 tojás sárgáját egyenként keverj az alaphoz
  • 1,5 csomag natúr gesztenyemasszát is keverj hozzá
  • 5 dkg csoki darabkát is keverd az előzőekhez
  • 6 fehérjét verd fel habbá, és lazán keverd el a vajas gesztenyével
  • 45 perc alatt – előmelegített sütőben (180 fok), visszavett közepes lángon süsd készre
  • A tetejét ízlés szerint magokkal vagy reszelt csokival díszítheted

 Ehhez is kiváló a Csokitorta dobos torta krémje!

Gabi küldte az ő változatát:

Megosztom, én melyiket sütöm :)

Recept:

* 25 deka főtt áttört gesztenye
* 13 deka olvasztott vaj
* 2 evőkanál rum (sütéskor a szesz elpárolog!)
* 6 deka xukor
* 5 deka keserű csoki
* 4 tojás
* 15 deka darált dió/mandula
* csipet só

  • A vajat egy kis edényben megolvasztom és a finomra áttört (darált) gesztenyéhez adom.
  • 4 tojássárgájával a rummal és xukorral sima krémet keverek belőle.
  • Hozzákeverem a darált diót, és a durvára darabolt csokit is, majd óvatosan beleforgatom a tojások fehérjét, amelyet előzőleg egy csipet sóval kemény habbá vertem.
  • Egy 20 cm hosszú, sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába öntöm a masszát és 180°C fokra előmelegített sütőben jó 1 óráig sütöm a középső rácson.
  • Végül rumos csokimázzal bevonom a tetejét… 5 perc alatt fogy el :)
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Liszt nélküli gesztenyetorta”

  1. Megosztom, én melyiket sütöm 🙂

    Recept:

    * 25 deka főtt áttört gesztenye
    * 13 deka olvasztott vaj
    * 2 ek rum
    * 6 deka xukor
    * 5 deka keserűcsoki
    * 4 tojás
    * 15 deka darált dió/mandula
    * csipet só

    A vajat egy kis edényben megolvasztom és a finomra áttört (darált) gesztenyéhez adom.
    4 tojássárgájával a rummal és xukorral sima krémet keverek belőle. Hozzákeverem a darált diót, és a durvára darabolt csokit is, majd óvatosan beleforgatom a tojások fehérjét, amelyet előzőleg egy csipet sóval kemény habbá vertem.

    Egy 20 cm hosszú, sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába öntöm a masszát és 180°C fokra előmelegített sütőben jó 1 óráig sütöm a középső rácson.

    És rumos csokimázzal bevonom a tetejét…5 perc alatt fogy el 🙂

    http://www.macikonyha.com/2007/03/isteni-gesztenys-csokis-stemny.html

    1. Kedves Anita! Pl. nagy Tesco-ban, vagy minden Intersparban a Maroni márkájút. Ez utóbbi meglehetősen drága, de folyamatosan van. BB

  2. 1 éves babának szülinapi gesztenyetortát hogyan készíthetek? fagyasztott maroni egész gsztenyéből és házilag készített kókusztejből? A hozzátáplálási szabályokat betartom paleo életmód szerint táplálom babámat. banánt leverjek a megfőzött gesztenyéhez? Hány óra alatt fő puhára?almát is keverjek hozzá ababának? Hogyan lesz torta belőle babának? Akókusztejet forraljam fel hozzá?

    1. Kedves PaleoAri15, Én csak mint hajdan volt egy éves gyereknek az édesanyja tudok válaszolni.
      Én így készítenék valami hasonlót, mint a recept, de nem sütném meg:
      A gesztenyét megfőzzük – villával megszurkáljuk, és el tudjuk dönteni, hogy elég puha-e?!
      Banánt, almát, gesztenyét alaposan összeturmixolunk, majd jól összenyomkodjuk.
      Beleformázom a masszát egy ételformázóba, vagy egy csatos kis méretű – fóliával kibélelt – tortaformába.
      Külön a banán miatt édesítőt semmiképpen nem kell a sütibe tenni, egy kevés citromlé viszont csak javítana az ízeken.
      A torta tetejét banán karikákkal díszítem.
      A hűtőben hagyom álli fél-egy órát a tortát, majd gyertyával feldíszítem.
      Tálra borítva – szinte biztos vagyok benne, hogy szeletelhető is.
      Szerintem egy egy évesnél egy nyers torta nyerő lehet. Én ezt javaslom.
      Majd számolj be, hogy hogy döntöttél és mi lett az eredmény?! Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.