Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy annyi hekk-filét, melyet a család el fog fogyasztani (3 főnek pl. fél kg)
- Ha a hal mélyhűtött, akkor tedd hideg vízbe a halszeleteket, és így engedd fel; majd óvatosan, de nyomkodd ki a halból a vizet, és papírtörlőben szívd le a szeletekről a nedvességet
- Készítsd kókusztejszínből (-tej sűrű része) páclét: kókusztej, só, őrölt bors (nem AIP), bőségesen zúzott fokhagyma/vagy fokhagymapor
- A halszeleteket tedd ebbe a páclébe, és minimum fél napig hagyd állni a hűtőben
- Végül akár jóval előbb, vagy közvetlenül a sütés megkezdésekor forgasd meg a halat valamilyen őrölt magban – pl. mandula, dió, majd felvert tojás, és jól felforrósított (lehetőleg teflon) sütőben valamilyen zsiradékon (olívaolaj, sertészsír, kókuszzsír) süsd ropogósra; AIP-ban a hal panírozásához zöld banán lisztet vagy földi mandula lisztet használhatsz!