Hekk-filé tejfölösen, fokhagymásan, bundázva

Hekk-filé tejfölösen, fokhagymásan, bundázva – A kép a Google images-ről való

Receptkönyvek vásárlása

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy annyi hekk-filét, melyet a család el fog fogyasztani (3 főnek pl. fél kg)
  • Ha a hal mélyhűtött, akkor tedd hideg vízbe a halszeleteket, és így engedd fel; majd óvatosan, de nyomkodd ki a halból a vizet, és papírtörlőben szívd le a szeletekről a nedvességet
  • Készítsd kókusztejszínből (-tej sűrű része) páclét: kókusztej, só, őrölt bors (nem AIP), bőségesen zúzott fokhagyma/vagy fokhagymapor
  • A halszeleteket tedd ebbe a páclébe, és minimum fél napig hagyd állni a hűtőben
  • Végül akár jóval előbb, vagy közvetlenül a sütés megkezdésekor forgasd meg a halat valamilyen őrölt magban – pl. mandula, dió, majd felvert tojás, és jól felforrósított (lehetőleg teflon) sütőben valamilyen zsiradékon (olívaolaj, sertészsír, kókuszzsír) süsd ropogósra; AIP-ban a hal panírozásához zöld banán lisztet vagy földi mandula lisztet használhatsz!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.