Ez a piskóta alap 4 tojással készült!, hiszen a receptben megadott mennyiség felezhető vagy akár duplázható is.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 evőkanál szezámpehely
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Paleolit édesítőszer (stevia, xukor, xilit …)
- Sütőpapírral kibélelt kisebb méretű mély tepsi (kör vagy négyzet alakú), vagy szilikonos tepsi
Elkészítés:
- Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá
- Óvatosan keverd bele a szódabikarbónát és a tojások sárgáját
- A 8 tojáshoz 8 evőkanál szezámpehelyhet keverj. Az arány ennél a „liszt”-nél mindig 1:1 legyen, mert a szezámpehely nehéz és ragadós.
- Felverheted az egész tojásokat egyben is, csak ekkor tovább for tartani a habosítás.
- Tegyél a tésztába ízlés szerint édesítőt
- Előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig
Töltelék és dizájn:
- A piskótát megtöltheted valamilyen gyümölcsvelővel-gyümölcshússal; kókuszkrémmel.
- A süti tetejére pedig önthetsz mokkakrémet és ghee-ben pirított diót vagy mogyorót.
- Mokkakrémet készíthetsz úgy, hogy 10 dkg csokit lefőzött fekete kávéban felolvasztasz, és a felolvadt csokikrémbe beleöntesz egy kevés kókusztejet.
A képen látható borítás:
- Kimagozott mélyhűtött meggyből gyümölcsvelő.
- 2 dl kókusztejszín (Cocomas) – mézeskalács fűszerkeverékkel és xukor0steviával elkeverve.
- A sütemény teteje gólyi bogyóval lett megszórva.