Paleo Pizza

A kép a Google images-ről való

paleopizzagoogle

Hozzávalók (2 személyre):

  • 3 tojás
  • Magliszt (mindenféléből lehet, ami otthon van) – kb. 5-10 dkg – én történetesen csak szezámpelyhet használtam és nem volt több 5 dkg-nál
  • Piros húsú paprika (pl. kápa paprika, pritamin paprika) 2-3 db; helyette lehet használni paprikakrémet vagy sűrített paradicsomot
  • Fel lehet használni a maradék zöldségeket is – pl. brokkolit, sárgarépát, karfiolt stb.
  • Csípős zöld paprika 1-2 db (elhagyható)
  • Só, bors, fokhagymapor
  • Szalámi, sonka, darált hús (mindenféle, ami otthon van)
  • kb. 5 dkg reszelt sajt
  • Óriás csatos tortaforma (a biztonság kedvéért), de mindenképpen lehet kisebb méretű tepsi, vagy nagyobb méretű pizza-forma
  • Sütőpapír

Elkészítés:

  • A 3 tojás fehérjét verd fel kemény habbá
  • Óvatosan keverd bele a tojások sárgáját, a maglisztet, a sót, a borsot
  • A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt óriás tortaformába, és vékonyra húzd szét a tésztát
  • 2-3 db piros húsú paprikának vedd le a héját – Ennek módszere: a paprikákat süsd meg kevés olajon sütőben, és ekkor könnyedén lejön a héja
  • A paprikákat apró, minél vékonyabb karikára vágd, és sűrűn borítsd be a pizza-alapot
  • A piros húsú paprikák helyett használhatsz paprikakrémet vagy paradicsom sűrítményt is, és ezt tegyél az alaptésztára
  • Az 1-2 db csípős zöld paprikát is vágd leheletvékony karikákra és ezekkel is szórd meg a tésztát (elhagyható)
  • Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesített darált húsból csipegess kisebb darabokat és szórd meg vele a tésztalapot, vagy vágj karikára szalámit, sonkát és azzal rakd tele a tésztádat
  • Az elkészült pizza-alapra szórj rá kb. 5 dkg reszelt sajtot (parmezán, ementáli, trappista, cheddar)
  • Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd ropogósra
  • A tészta leheletvékony, ezért készül el a pizza nagyon hamar!
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Paleo Pizza”

  1. Kedves Paleosok!
    Nagyon jó ötlet. Köszönöm. Én egy kicsit másképp csináltam. Nagyon finom lett. A receptet le fogom írni hamarosan.
    Jó étvágyat! Jó egészséget! Üdvözlettel: Rozslay Ida

  2. Kedves BB!

    Ma megcsináltam ezt a receptet. Egyszerűen hihetetlen, milyen finom lett, a szezám ízét sem éreztem benne és nagyon is laktatott. Sajtot nem raktam rá,mert az nem volt itthon, de raktam rá hagymán pirított darált húst, meg zöldségeket:) Én ugyanígy 5dkg szezámból csináltam és egy nagy kerek kerámia tepsibe raktam. Kb.6 szelet jött ki belőle azt hiszem. Pillekönnyű volt, finom és a család nem paleós tagjai többet ettek belőle, mint én:) Egy kérdésem lenne, hogy te már próbálkoztál ilyen tészta fagyasztással? Mert én gondoltam arra, hogy előre megcsinálnék néhány adagot, elősütném és lefagyasztanám, és ha kedvem támad rá, akkor csak előveszem rápakolok pár dolgot és már sütöm is. De nem tudom fagyasztás után az ilyen pillekönnyű tészták milyenek lennének, vagy picit vastagabbra kéne csinálni akkor? Neked mi a véleményed? Előre is köszi a választ!

    1. Kedves Amélie! Tapasztalatom nincs, de megérzésem szerint biztosan lehet fagyasztani! Csinálj egy próbát. Legközelebb süssél egyet kimondottan mélyhűtésre is. A sütés után néhány nappal előveszed, és én azt tenném, hogy a sütőben vagy a legeslegkisebb lángon kezdeném el sütni, és fokozatosan emelném a pirításra a hőfokot, vagy pedig előbb felengedném a tésztát teljesen, majd közepes lángon megsütném a pizzát. Szinte biztos, hogy működik a dolog. Ha a kísérlet megvolt, akkor kérlek, hogy számolj be. Előre is köszi, BB

  3. Kedves BB!

    Ma nálunk ez lesz a vacsi, már alig várom, hogy elkészüljön:).
    Nagyon jól hangzik!!!!!!!!!!!!
    Majd beszámolók milyen lett!!!!!!:)
    Addig is paleo jó napot!!!!!!!!!!:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.