Paleo és egyéb termékek vásárlása
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A napraforgóbél liszttel hagyományos rántás készíthető; rántáshoz használhatsz még pl. banán lisztet vagy szezám lisztet is
- Valamilyen, a paleo-komform felforrósított zsiradékra (liba-, kacsa-, sertés-, kókuszzsír, vagy olívaolaj) tegyél az adott ételhez szükséges mennyiségű napraforgóbél lisztet (pelletet)
- Állandó keverés mellett pirítsd meg, ha kell, akkor fűszerezd – pl. paprikaporral
- Végül lehúzva a tűzről önts hozzá hideg vizet, és öntsd a sűrítésre váró ételhez
Világos rántást készítettem, miután spenót sűrítésére használtam!
Ez így homogén lesz, nem ül le az edény aljára a pellet?
Nekem most először sikerült rántás ízű rántást készítenem – s éppen a napraforgóbél lisztből. Próbáld ki, szerintem jó. BB
Mártika! A jó spenóthoz sötét rántás kell! Az adja a bukéját! :-))
Egyetértek.