Piskóta napraforgóbél és szőlőmag- vagy ribizlilisztből

Receptkönyvek vásárlása

Paleo és egyéb termékek vásárlása

napraforgóribizli0napraforgóribizli00napraforgóribizlis3

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • Pici só, vagy citromlé
  • 2 púpozott evőkanál napraforgóbél liszt
  • 2 evőkanál szőlőmagliszt vagy ribizliliszt
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Stevia (süteményben jobban szeretem használni, mint a xukrot)
  • Porxukor – a dizájnosításra

Töltelékhez, mely többféle is lehet:

Gesztenyés

  • 10 dkg gesztenye
  • 10 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
  • 15-20 dkg magozott mélyhűtött, pépesített nyers meggy
  • Puha jászvaj (ghee) – annyi, hogy kenhető masszát kapjunk – kkb. 15 dkg
  • Xukor vagy stevia

Almás

  • 2 dl kesudió tejbe keverj el 2 evőkanál csökkentett Ch-tartalmú tápióka keményítőt, és állandóan keverve sűrítsd be
  • Csavarj a masszába 1 egész citrom levét, és legalább egy nagyobb darab almát is szeletelj a krémbe
  • A sütit kettévágva – kend meg, a tetejét is kend, majd szórd meg durvára őrölt dióval és almadarabokkal
  • Legvégül az almadarabokat is locsold meg citromlével, hogy azok ne oxidálódjanak

Csokoládés

  • 2 dl kesudió tejjel keverj el 2 evőkanál kakaóport, majd egy evőkanál pl. NaturCookta kakaóvajat, ízlés szerinti mennyiségű eritritet
  • Az almás változatot megkoronázhatod a fenti csokiöntettel

Elkészítés:

  1.  Piskóta maglisztből – alaprecept – kizsírozott és darált dióval meghintett sütőedényben történt a sütés
  2. Töltelékkel való befejezés – a fenti 3 módszer egyikével
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Piskóta napraforgóbél és szőlőmag- vagy ribizlilisztből”

    1. Kedves Györgyi, Inkább hidegen préselt sertészsírral, amit olvasztva-kihűtve adsz a tésztához. Én is szoktam sertészsírt használni. BB

    2. Kedves Györgyi, Inkább hidegen sajtolt – fehér színű – sertészsírt használj – olvasztva, hűtve. A kókuszzsír megkeményedik, az nem jó. BB

    1. Kedves Éva, Írd be a keresőbe a jászvaj szót (ghee-t). Az elnevezésre Willson jött rá, hogy a magyar nyelvben is létezik. Tisztított vajat 100%-osan a Culinarisban lehet kapni. Egyébként ma már inkább egyéb zsírokat, akár hidegen sajtolt sertés zsírt is használok a sütikbe, vagy kókuszzsírt, mert hát senkinek nincs kedve a vaj tisztításával vacakolni. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.