Valentin-napi szív-muffin


A receptet és a képet MW küldte 2012.02.11-én

Az alsó kép a Google images-ről való

Receptkönyvek vásárlása
Paleo és egyéb termékek vásárlása

Hozzávalók:

    • Darált mandula, darált dió, darált kókuszreszelék, kis szezámliszt (pellet)
    • Tojás
    • Reszelt sárgarépa – lazításnak (MW almát írt, de akkor nem 100% paleo)
    • Xukor vagy stevia
    • Kevés vizet is lehet hozzáadni, ha szükséges
    • A hozzávalókat összekeverjük, és szív alakú muffin formákban kisütjük
    • Aszalt gyümölcsök (pl. áfonya és sárgabarack) apróra őröljük és a megsült tésztán mélyedést vájva belehalmozzuk (Együtt is sütheted, de akkor kompromisszum!)
    • Fűszerek: fahéj, vanília, gyömbér

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Valentin-napi szív-muffin”

  1. Érdekes, hogy Sz.Gábor a honlapján található GI-táblázatban a nyers almát és az almaszószt/kompótot (ami ugye, hőkezelt) egyaránt 35-ös GI-jűnek írja. Viszont míg a nyers répáé 30, addig a főtt répáé 85! Cukorbetegek is szokták mondani, hogy a főtt répa jelentősen megemeli a vércukrukat. Így, ha ezeket gond belesütni a sütibe a hőkezelés miatt, akkor szerintem a sárgarépa is elég rossz sütve – mint az alma. Illetve: jó lenne megtalálni a sültalma és a sült répa GI-jét, összevetni a nyerssel, de eddig sehol sem találtam megbízható forrást.

    1. Szia MW!
      Szerintem itt az alapkérdés az alma tömény cukorrá válása, és ha jól emlékszem ezzel a zöldségekből sütésre nem tűnnek el a hasznos anyagok – szembeállítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.