„Túró Rudi”-s nyers süti

Eredetileg ismét egy „Túró Rudi” kísérletnek indult ez a sütemény, de nem sikerült a csokimáz. Örülnék neki, ha a nagy csokizók: pl. Hazsu vagy T. Livi esetleg próbálkoznának a Túró Rudival, és engem is megtanítanának a jó csokimáz készítésére.

Hozzávalók egy óriás süteményhez:

  • 25 dkg kókuszliszt (pellet)
  • 2-2,5 dl víz
  • 3 db citrom
  • Xukor ízlés szerint – eritritet vagy a TED szerint szirupot, illetve mézet ajánlok
  • 15-20 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
  • A mázhoz: 15 dkg fekete csokoládé és 4 dl kókusztejszín, 5 dkg mandulaforgács (elhagyható)

Kisebb mennyiségnél arányosan használd az alapanyagokat!

Elkészítés:

  • A  kókuszlisztet öntsd fel a vízzel, figyeld a liszt sűrűsödését – a liszt meg fog duzzadni
  • Csavarj a lisztbe 3 citrom levét és ízlés szerint xukorral ízesítsd, majd jól keverd el a masszát
  • Ezután keverd a tésztába a lágy kókuszzsírt (Azért választottam a kókuszzsírt, mert az hűtéskor visszakeményedik!)
  • Egy tálcára simítsd el a „túrót”
  • A csokoládét olvaszd fel a kókusztejben (használhatsz vizet is!), és kend rá a túrós alapra (90%-os csokinál sem fontos plusz édesítés!)
  • Ízlés szerinti formában vágd fel a süteményt
  • A dizájn kedvéért mandulaforgáccsal megszórhatod, de ez el is hagyható
Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “„Túró Rudi”-s nyers süti”

  1. Egy kisebb adagot csináltam, de kókuszlisztem nem volt, csak kókuszreszelék. Nagyon finomra daráltam és feleannyi vizet adtam csak hozzá, mint a receptben. A tetejére a csoki szépen megkeményedett a hűtőben, viszont a kókuszos rész felvágáskor szétpereg. Nem lettek belőle szép szeletek. 🙁 Ötlet?

    1. Kedves Eszter! A kókuszreszelékhez, ha hozzáütöttél volna tojássárgáját és a fehérje felvert habját, és megsütöd, akkor a tojások a reszeléket egyben tartották volna. A másik lehetőség, hogy rengeteg kókuszzsírt teszel hozzá, és az a hűtőben megszilárdul, de úgy gondolom, hogy brutális mennyiségű zsírt enni semmi értelme nincs. Ez a recept csak pellettel működik. Szia, BB

  2. Szia BB!
    Én Botao Csokicsodájának a mázát használom: pálmazsír+kakaópor. Nagyon jó csokimáz lesz belőle, esetleg édesítővel.

    1. Kedves Beya, Ebben az ételben a „túró” csak idézőjeles „túró”. A kókuszliszt + citrom = túrós ízhatás. A valódi túró, miután tejtermék, nem paleo:-) BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.