Eredetileg ismét egy „Túró Rudi” kísérletnek indult ez a sütemény, de nem sikerült a csokimáz. Örülnék neki, ha a nagy csokizók: pl. Hazsu vagy T. Livi esetleg próbálkoznának a Túró Rudival, és engem is megtanítanának a jó csokimáz készítésére.
Hozzávalók egy óriás süteményhez:
- 25 dkg kókuszliszt (pellet)
- 2-2,5 dl víz
- 3 db citrom
- Xukor ízlés szerint – eritritet vagy a TED szerint szirupot, illetve mézet ajánlok
- 15-20 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
- A mázhoz: 15 dkg fekete csokoládé és 4 dl kókusztejszín, 5 dkg mandulaforgács (elhagyható)
Kisebb mennyiségnél arányosan használd az alapanyagokat!
Elkészítés:
- A kókuszlisztet öntsd fel a vízzel, figyeld a liszt sűrűsödését – a liszt meg fog duzzadni
- Csavarj a lisztbe 3 citrom levét és ízlés szerint xukorral ízesítsd, majd jól keverd el a masszát
- Ezután keverd a tésztába a lágy kókuszzsírt (Azért választottam a kókuszzsírt, mert az hűtéskor visszakeményedik!)
- Egy tálcára simítsd el a „túrót”
- A csokoládét olvaszd fel a kókusztejben (használhatsz vizet is!), és kend rá a túrós alapra (90%-os csokinál sem fontos plusz édesítés!)
- Ízlés szerinti formában vágd fel a süteményt
- A dizájn kedvéért mandulaforgáccsal megszórhatod, de ez el is hagyható
A 15-20dkg kókuszzsírral kapcsolatban nem írtál semmit, azt mikor kell beletenni?
Köszi Pisti, beleírtam:-D BB
Egy kisebb adagot csináltam, de kókuszlisztem nem volt, csak kókuszreszelék. Nagyon finomra daráltam és feleannyi vizet adtam csak hozzá, mint a receptben. A tetejére a csoki szépen megkeményedett a hűtőben, viszont a kókuszos rész felvágáskor szétpereg. Nem lettek belőle szép szeletek. 🙁 Ötlet?
Kedves Eszter! A kókuszreszelékhez, ha hozzáütöttél volna tojássárgáját és a fehérje felvert habját, és megsütöd, akkor a tojások a reszeléket egyben tartották volna. A másik lehetőség, hogy rengeteg kókuszzsírt teszel hozzá, és az a hűtőben megszilárdul, de úgy gondolom, hogy brutális mennyiségű zsírt enni semmi értelme nincs. Ez a recept csak pellettel működik. Szia, BB
Köszi szépen! 🙂
Szia BB!
Én Botao Csokicsodájának a mázát használom: pálmazsír+kakaópor. Nagyon jó csokimáz lesz belőle, esetleg édesítővel.
Köszi, megnézem. BB
Kedves BB!
Többször is átolvastam, de nem találom a túró mennyiségét. Mennyi szükséges hozzá?
Kedves Beya, Ebben az ételben a „túró” csak idézőjeles „túró”. A kókuszliszt + citrom = túrós ízhatás. A valódi túró, miután tejtermék, nem paleo:-) BB