Hozzávalók:
- 25 dkg kelbimbó
- 15 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka)
- Só, bors, paprika por – kb. 1-1-1 kávéskanállal; AIP-ban só, fokhagyma por, rozmaring és kakukkfű morzsolva (pl. szárított)
- 3 db tojás – haladó AIP-ban 3 db tojás sárgája vagy kezdőben 1 ek. zselatin langyos vízzel elkeverve
- 1 lapos evőkanál mandulaliszt (lehet más világos liszt is); AIP-ban 1 ek. keményítő – tápióka, nyílgyökér
- 2 db palacsinta sütő
- 1 teáskanál zsír
Elkészítés:
- Főzd puhára a kelbimbót, majd vágd ketté mindegyiket
- A tojásokat üsd fel és habverővel habosítsd, sózd, borsozd, paprikával fűszerezd
- A darált húst sózd, borsozd, paprikázd és alaposan keverd össze
- Az egyik palacsinta sütőbe helyezd el a fél kelbimbókat és kis egységekben tedd rá a fűszerezett darált húst, sütés közben forgasd meg
- Amikor átsült az alap, akkor öntsd rá a 3 db tojást, melyet felhabosítottál és világos paleo liszttel összekevertél
- Süsd az egyik oldalát, majd borítsd át egy másik enyhén zsírozott palacsintasütőbe, melyben készre pirítod
Próbáld meg liszt nélkül úgy, hogy liszt helyett a tojásokhoz ugyanannyi folyós kókuszzsírt adj, és habosítsd fel majonézszerűen. Finomabb is, könnyebb is lesz…
Köszönöm az ötletet. Ez is remek. BB Márta