A receptet és a képeket Lillus küldte 2012.03.16-án
A Receptparadicsom blogon, a linkre kattintva hihetetlen érdes további praktikák találhatók - a szerző a hagymán kívül káposztát, paprikát, csipkebogyó teát, spenótot és kurkumát használ a festéshez. Az így festett tojások nem ehetőek, de látványosak.
Az alábbi receptet és a képeket Lillus küldte 2012.03.16-án
Lila/vörös hagymával festett tojás
Hozzávalók:
- Hagymahéj, tojás, nylon harisnya, apró levelek, szalonna
- A Húsvét előtti hetekben kezdd el gyűjteni a száraz hagymahéjat; a lila hagyma héja különösen erős színt ad
Elkészítés:
- Főzd keményre a tojásokat
- A hagymahéjakat tedd vízbe és forrald fel
- A nylon harisnya szárába dugd be az első főtt tojást; óvatosan csúsztass be – mintát adó levelet – a harisnya és a tojás közé, szépen igazítsd el, majd kötözd meg a harisnyát a tojás fölött; dugd be a következő tojást, arra is helyezz levelet, és ezt is kötözd az előző után; ezt a műveletet szép sorjában folytasd
- Amikor kész a tojásfüzér, akkor tedd bele a hagymás lébe pár órára; minél tovább állnak a tojások a hagymás lében, annál sötétebbek lesznek
- Miután kiveszed a tojásfüzért, és eltávolítod róla a harisnyát, törölgesd meg azokat, és szalonnával fényesítsd ki őket
Az így készült „piros” tojás biztonsággal fogyasztható!