Mogyorócsók

Hozzávalók:

  • 10-12 db tojás (méretfüggő)
  • Stevia vagy xukor, porxukor
  • Kávéskanálnyi citromlé vagy pici só a habveréshez
  • 6 evőkanál „Törökmogyoró liszt” – a legújabb NaturCookta pellet termék
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg őrölt mogyoró (bokor- vagy törökmogyoró)
  • Muffinsütő forma és papír vagy szilikonos forma

Elkészítés:

  • A tojások habját verd kőkemény habbá
  • Tedd bele a sárgáját, a steviát vagy xukrot, a szódabikarbónát
  • Kanalanként adagolva és szitáló kézmozdulattal szórd az alapba a törökmogyoró pelletet, és óvatosan keverd át a tésztát
  • Az előkészített muffin formákba kanalazz tésztát, és előmelegített sütőben (180 fok), visszavett közepes lángon süsd a sütit kb. 15 percig; nyugodtan nézz rá
  • Porxukorral (lehet a xukrot otthon is őrölni) keverj össze 5 dkg őrölt mogyorót, és szórd meg a mogyorócsókokat

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Mogyorócsók”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.