Spenótos paleotekercs

A receptet és a képeket Sziamiaharamia küldte 2012.03.27-én

spenótospaleotekercs2

Piskóta hozzávalói:

  • 3-4 tojás
  • 0,5 kg spenót (fagyasztott adalékmentes is lehet)
  • Némi magliszt ízlés szerint, szerintem minél semlegesebb ízű legyen (pl. mandula liszt, vagy őrölt mandula)
  •  Só, bors, fokhagyma

A piskóta elkészítése:

  • Szétválasztjuk a tojásokat
  • A sárgákat kikeverjük sóval, zúzott fokhagymával, ízlés szerint borssal, ehhez hozzáadjuk a felengedett spenótot, összekeverjük, és annyi maglisztet, ill. őrölt magot adunk hozzá ízlés szerint, amennyit felvesz (piskótatészta sűrűségű legyen)
  • Ehhez hozzáadjuk a közben habbá felvert tojásfehérjét
  • Ezt tűpróbáig sütjük (kb. 20′)
  • Még melegen feltekerjük

Töltelék hozzávalói és elkészítése egyben:

  • 7-8 tojást keményre főzünk, a fehérjét apró kockákra vágjuk , a sárgáját pedig kikeverjük sóval, vajjal és reszelt sajttal
  • Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott fehérjét, és lehet zöld fűszereket, mint pl. bőségesen mérve metélőhagymát
  • Ebbe a tojáskeverékbe reszelj bőségesen kemény sajtot; aki pedig szereti a kókusztejet, akár azt is tehet bele.
  • Meg lehet tölteni még VegAdris töltelékkel – zöldség + karalábé + tojás, fűszer
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Spenótos paleotekercs”

  1. Tegnap vacsorára elkészítettem. Mondhatom nagyon finom lett. Nekem a tészta kicsit megrepedezett, de az ízén nem rontott semmit :), mellé salátát ettünk. Gratulálok és köszönöm ezt az ízletes receptet! Üdv.: Zsóka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.