Illatos omlós csirke

A receptet és a képet Szakesz küldte

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • 70 dkg tetszőlegesen csíkokra, vagy kisebb szeletekre vágott csirkemell filét pácolj be 2 gerezd zúzott fokhagyma, kevés halszósz (ázsiai üzletben kapható), fél dl kókuszkrém, fél citrom leve és bőséges szecsuáni bors (kínai élelmiszer üzletekben kapható) keverékébe 1 órára.
    • A bundához keverj össze 3-4 enyhén felvert tojásfehérjét sóval, borssal és 1-1 csapott evőkanál napraforgóbél és kókuszliszttel (pudingszerű állaga lesz). Ezt keverd össze a csirkével.
    • Süsd pirosra mindkét oldalát 1 cm magas kókuszolajban vagy más paleo zsiradékban.
    • Fontos, hogy tapadásmentes edényben csináld, mert a maglisztes-tojásos bunda hajlamos leragadni!
    • Lehet készíteni mellé édes-savanyú-csípős mártást házi ketchupból, balzsamecetből, chiliből és édesítőből.
  • Köretnek idénysaláta illik hozzá
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.