A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 2-3 csomag (20-25 dkg-os kiszerelésben) szezámmag
- Pirospaprika
- Só
- Olíva olaj
Elkészítés:
- A szezámmagot öntsd palacsintasütőbe, majd pirítsd meg. Amikor már a lakást átjárja az isteni illat, vedd le a tűzről. Nem szabad túlpirítani, mert akkor keserű lesz, csak addig, hogy az illata érződjön, és szép aranybarna színe legyen.
- Ezután kávédarálóval kell a szezámmagot megőrölni. Az őrlés közben mindig tegyél a szezámmagba egy csipet sót. Az őrölt magot tedd egy tárolására rendszeresített edénybe, pl. befőttesüvegbe.
- Ezután a péphez adj 2-4 teáskanál pirospaprikát, ki hogy szereti, majd pedig egy kis olívaolajat. Keverd el az egészet, és még annyi olajat adj hozzá, hogy sűrű krémet kapj, ami kenhető, de nem folyik. Érdemes evőkanalanként adni az olajat, mert ha túl folyósra sikerül, akkor a feltét nem marad a kenyéren.
- Hűtőszekrényben sokáig (hónapokig akár) eláll, finom, gyors szendvicskrém.
Szia BB!
A 2-3 csomag szezámmag pontosan mit jelent? 🙂 marék?
Köszi előre is, Panki
Kedves Panki!
Ebben az esetben nagy mennyiségű krém elkészítése a feladat, melyre rá lehet járni:-D Jogos megjegyzésed hatására kiegészítettem a receptet. Szia, BB
Kedves Panki! Ha esetleg elkészíted, akkor tudnál nekem képet küldeni? Előre is köszönöm. BB
Szia BB! biztosan béna vagyok, de nem találom sehol sem az email cimed, sem linket, ahol kuldhetnék képet v receptet! Segits kérlek! 🙂 Köszi!
Szia Panki! Receptet és képet küldhetsz az info@paleovital.hu-ra vagy a kelpatmar@gmail.com-ra. Előre is köszönöm. BB
Nagyon köszi!