Hozzávalók:
- 5-6 szem friss vagy mélyhűtött szilva
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- Kevés só
- Kevés őrölt bors (elhagyható)
- Kevés chili paprika
- Paleolit édesítő – egy késhegynyi stevia vagy 1 kávéskanál nyírfacukor, vagy a TED szerint rizs, tápióka, agave szirup, esetleg méz
- 2 tojás sárgája (amennyiben töltelék lesz feltétlenül bele kell tenni), a két sárgája helyett beletehető 1 db egész tojás
- Szezámmag vagy szezámpehely – sűrítésre (elhagyható)
Elkészítés:
- A szilvát egészen apróra darabold fel
- Keverd össze a gesztenyemasszával és a fent felsorolt hozzávalókkal
Javaslom pl. a csirkemell töltésén kívül sertésdagadóba is tölteléknek!