A receptet Bubu küldte 2012.05.06-án
Hozzávalók:
- Majdnem 1 kg fehér és zöld spárga vegyesen
- 2 kocka bio tyúkhúsleves kocka (vagy bármilyen alaplé, 1 kockához kb. 3-4 dl víz a leírt felhasználási javaslat szerint)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor friss snidling (nálam természetesen a kertből)
- 1 evőkanál jászvaj (ghee), só, bors
- 1 evőkanál napraforóbél liszt (pellet) – elhagyható!
- 1 doboz Oatly zabtejszín (kompromisszum esetén), egyébként tojássárgája – elhagyható a zabtejszín, elég a tojássárgája is
- Fél bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A spárgát zöldséghámozóval tisztítsd meg, a fás részeket a végéről vágd le, és kb. 4 cm-es darabokra szeleteld
- A zöld spárgából kb. 15 rügy-véget tegyél félre
- A jászvajon futtasd meg az apróra vágott vöröshagymát és a snidlinget, majd tedd hozzá a darabokra vágott spárgát, és kb 5 percig pirítsd, sót és borsot adj hozzá, majd öntsd föl az alaplével és kb. fél óráig főzd
- A napraforgóbél lisztet keverd ki a zabtejszínnel (kompromisszumos változat), reszelt citrom-héjjal és egy pici alaplével
- Az elkészült spárgát turmixold, majd szűrd át (mert maradhatnak benne fás részek) és egy keveset forrald a „rántással”
- A végén a kb. 2 percig – kevés vízben roppanósra főtt spárga-fejekkel – tálalom
Kompromisszum nélküli változat:
– A leves „rántás” nélkül is finom
– Kiváló alkalom arra, hogy a forró levest egy nyers tojássárgájára merjük