Ketogén jégkrém – avokádós, csokis

Régi recept újdonsággal! (2012. volt az eredeti dátuma)

Hozzávalók 8 db jégkrémhez:

  • 0,5 kg avokádó (10-20 dkg-os avokádókat kaptam zacskós kiszerelésben), egyébként 3-4 db (méretfüggő)
  • Stevia – 3 tabletta kókusztejben felolvasztva; más formában max. egy lapos ek. – a steviának semmilyen inzulinválasza nincs, mindemellett a mélyhűtés után nem lehet mellékízt érezni. A többi paleokompatibilis édesítőből „tonnányira” van szükség ahhoz, hogy a jégkrém édes ízű legyen.
  • Vaníliaaroma (elhagyható)
  • Kakaópor* – 3 evőkanállal
  • 1 dl kókusztej vízzel hígítva
  • Lehetőleg 1 literes mérőedény

Elkészítés:

  • Az avokádókat hámozd meg, magozd ki, és robotgéppel pépesítsd
  • Tegyél a pépbe édesítést, esetleg vaníliát, és kakaóport
  • 1 dl kókusztejet önts ehhez az alaphoz, és annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadék keletkezzen
  • A jégkrém alapot alaposan keverd el
  • A jégkrém folyadékot öntsd bele a formákba, és tedd mélyhűtőbe
  • Nekem 4 db formám van, ezért két részletben készítettem el (a krém a hűtőben várakozott)
A nemes minőséget a criollo, a konzum minőséget a forastero szavak jelölik a kakaóporokon. Aki tehát jó minőségű kakaót szeretne vásárolni, keresse a criollo termékeket. Ezt azonban legtöbbünk pénztárcája nem engedi meg, hogy egy sütibe fél-egy dobozzal is elhasználjunk.

Read more: http://www.wiselady.hu/2009/06/gasztro-mitoszok-3-kakao.html#ixzz46A4bm5Wo
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.