Régi recept újdonsággal! (2012. volt az eredeti dátuma)
Hozzávalók 8 db jégkrémhez:
- 0,5 kg avokádó (10-20 dkg-os avokádókat kaptam zacskós kiszerelésben), egyébként 3-4 db (méretfüggő)
- Stevia – 3 tabletta kókusztejben felolvasztva; más formában max. egy lapos ek. – a steviának semmilyen inzulinválasza nincs, mindemellett a mélyhűtés után nem lehet mellékízt érezni. A többi paleokompatibilis édesítőből „tonnányira” van szükség ahhoz, hogy a jégkrém édes ízű legyen.
- Vaníliaaroma (elhagyható)
- Kakaópor* – 3 evőkanállal
- 1 dl kókusztej vízzel hígítva
- Lehetőleg 1 literes mérőedény
Elkészítés:
- Az avokádókat hámozd meg, magozd ki, és robotgéppel pépesítsd
- Tegyél a pépbe édesítést, esetleg vaníliát, és kakaóport
- 1 dl kókusztejet önts ehhez az alaphoz, és annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadék keletkezzen
- A jégkrém alapot alaposan keverd el
- A jégkrém folyadékot öntsd bele a formákba, és tedd mélyhűtőbe
- Nekem 4 db formám van, ezért két részletben készítettem el (a krém a hűtőben várakozott)
* A nemes minőséget a criollo, a konzum minőséget a forastero szavak jelölik a kakaóporokon. Aki tehát jó minőségű kakaót szeretne vásárolni, keresse a criollo termékeket. Ezt azonban legtöbbünk pénztárcája nem engedi meg, hogy egy sütibe fél-egy dobozzal is elhasználjunk. Read more: http://www.wiselady.hu/2009/06/gasztro-mitoszok-3-kakao.html#ixzz46A4bm5Wo