Császárhús – göngyölve

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy 1 kg göngyölt nyers császárhúst (az Interspar új terméke)
  • Állítsd a húst vagy jénaiba, vagy más mélyebb sütőedénybe
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeit tisztítsd meg, és dugdosd a göngyölegbe, minél mélyebbre
  • A következő fűszerekkel dolgozz kívül-belüli ízesítésre: só, bors, bio ételízesítő, paprika por, sózott eltett paprika (elhagyható)
  • Amikor a fűszerezés kész, akkor olvadt zsírral kend be a göngyöleget
  • A húst a pácban hagyd legalább fél napig állni
  • Sütés előtt önts a hús alá 1,5 dl vizet, és alufóliával takard le
  • Tedd be az ételt a sütőbe, majd fél óra múlva először vizsgáld meg, hogy megpuhult-e? -, ha nem hagyd még fólia alatt “főni”
  • Amikor a göngyöleg már puha, vedd le a fóliát, hagyd a vizet elpárologni, és süsd a húst ropogósra

Print Friendly

Egy hozzászólás a(z) “Császárhús – göngyölve” bejegyzéshez

  1. Többféle variációban lehet kapni a Spárban, amikor először kipróbáltuk, megszerettük. A kolbászkrémmel töltött változata is nagyon finom. Én is így készítem, csak még teszek hozzá zsírt, hogy legyen zsíros kenyérre. Hidegen milliméteres, vékony szeletekre vágom, önmagában is salátákkal, paprikával, paradicsommal, lila hagymával, savanyúsággal, de főzelékre feltétnek is nagyon jó. Olcsó, és kiadós, pótolja a felvágottakat, vaj, margarin helyett zsíros kenyeret eszünk. Páromnak, munkahelyre is ilyet csomagolok, rengeteg zöldséggel. Nem paleózok, de érdekel, most tanulom, egyre több ételt készítek ilyen módon.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>