Citromsüti porxukorral

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kókuszliszt (Nem véletlenül választottam a kókuszlisztet /pellet/, mert jól harmonizál a citrommal!)
  • 1 dl kókusztej
  • Stevia vagy xukor a tésztába, xukor a szóráshoz
  • 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
  • Legalább 2 egész citrom leve, vagy citromlé – bőségesen (mindez ugyanakkor ízlés kérdése is) Tapasztalat: Keveset tettem a tésztába!

Elkészítése a piskótához hasonló:

  • Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét – egyenlőre kávéskanálnyi citrom hozzáadásával
  • Keverd a habba a tojások sárgáját, és a steviát, vagy xukrot (én steviával szeretek sütni!) és a szódabikarbónát
  • 6 evőkanál kókuszlisztet szórj, és keverj el a tésztával
  • Miután a kókuszliszt különösen intenzíven felszívja nedves anyagot, ezért önts a tésztába még 1 dl kókusztejet (Ha csak 3 evőkanál kókuszlisztet használsz, akkor nem kell kókusztej!)
  • Az egész masszához öntsd hozzá az ízlés szerint elképzelt mennyiségű citromlevet.
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Citromsüti porxukorral”

  1. Szia, eddig csendes olvasod, es követoje voltam az oldaladnak, de most lenne egy kerdesem..:)
    Ez a süti -ahogy eddig a többi is,- fantasztikusan nez ki…:))
    Szeretnem megkerdezni, hogy Te hany fokon,mennyi ideig sütötted?
    Tovabbi szep napot Neked! 🙂
    Barbi

    1. Kedves Barbi! Nekem régi sütőm van, tehát nem légkeveréses, a fokot sem tudom beállítani rajta. A régi sütőknél a használati utasítás: 1. előmelegített sütő – kb. 150 fok, 2. közepes lángon való sütés – kb. 100-90 for??? Ezeket csak tippelem. Bocsi. A lényeg, hogy először a sütő legyen tűzforró, majd amikor beteszed a tésztát, akkor a fokozatot a felére vedd vissza. Jó sütögetést. BB

  2. Üdv!Nekem is régi tipusú gáztűzhelyem van(Karancs)és én a paleós sütiket mindig kb.közepesnél picit kevesebbnél melegebb sütőbe teszem,majd vissza veszem tartalékra.Igy szép egyenletesen átsültek lesznek a sütemények.

  3. Szia!

    Megcsináltam ezt a sütit és nagyon szép lett. Az állaga nagyon hasonlít az igazi piskótáéhoz és az íze is finom, viszont nekem egy picit tömény a kókusz íz. Ezért arra gondoltam, hogyha legközelebb megsütöm, akkor a kókuszliszt felét kiváltanám darált mandulával. Mit gondolsz, vajon úgy is meg lehet sütni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.