Lapcsánka gombából

Willson receptje és képei, tovább kattintva olvasható MW indiai változata is

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1 tojás (vagy 2 tojás fehérje)
  • 3 fej gomba
  • 2 kanál mandulaliszt; a TED követőinek inkább tápióka lisztet javaslok
  • só,
  • őrölt bors, -kömény
  • 2 kanál (tisztított) víz
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld(elhagyható)
  • a kisütéshez: libazsír (vagy kókuszzsír)

Elkészítés:

  • A csíkokra vágott gombát keverd el a felvert tojással, a fűszerekkel, egy kevés vízzel
  • Adj hozzá annyi mandulalisztet, hogy palacsinta tészta szerű legyen a keverék
  • Egy kis ideig hagyd állni, hogy a liszt fölszívhassa a vizet, és így a massza besűrűsödjék
  • Végül felforrósodott bő zsírba (pl. fritőzben), megzsírozott kanállal, óvatosan kanálnyi adagokat szaggass és süsd szép pirosra

Ajánlat:

  •  Uzsonnára önálló ételként, friss zöldfélékkel, savanyúsággal
  • Ebédre hús vagy főzelék mellé, kiegészítőként fogyasztható

Én most rablóhús mellé készítettem (Willson)

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Lapcsánka gombából”

  1. Ezek a fotók valójában egyedül Willson szakácstudását dicsérik:) De a linkre kattintva ott az én receptem is: kicsit indiaisítottam ezt a remek ételt.
    MW

  2. ma megcsinaltam , NAGYON JOOOOOO, imadom, eddig allando problemam volt jaj gomba panirozas……. na de ezzel megvan oldva es meg finomabb is, 🙂 kosziiiii

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.