Hozzávalók:
- 1-1,5 kg-os zsigerelt kacsa
- Só (legalább egy evőkanányi mennyiség, 1 teáskanál bors – ez a fűszer AIP-ban elmarad!, 1 evőkanálnyi majoranna, nagy csokor petrezselyem – egészen apróra vagdalva
- 1-2 db közepes hagyma
- Néhány gerezd fokhagyma
- Teáskanálnyi paprika por – AIP-ban elhagyjuk!
- 1,5 dl víz
- Fél dl kacsazsír (vagy más zsiradék) a kacsa alá öntve
Elkészítés:
- A kacsát a felsorolt fűszerekkel kívül-belül alaposan kend be
- Dugd a kacsa hasába a két db közepes fej hagymát
- Locsold meg felolvasztott zsírral, majd önts a hús alá vizet
- Közepes lángon süsd az egyik oldalát, míg meg nem pirul, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd pirulásig – a sütés kb. 1 órát vesz igénybe
- Sütheted először alufóliával leszedve, hogy jól megpuhuljon, aztán jöhet az egyik és másik oldal sütése – ez attól függ, hogy milyen fiatal a kacsa (az én kacsám fiatal volt!)