Kacsasült

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg-os zsigerelt kacsa
  • Só (legalább egy evőkanányi mennyiség,  1 teáskanál bors – ez a fűszer AIP-ban elmarad!, 1 evőkanálnyi majoranna, nagy csokor petrezselyem – egészen apróra vagdalva
  • 1-2 db közepes hagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • Teáskanálnyi paprika por – AIP-ban elhagyjuk!
  • 1,5 dl víz
  • Fél dl kacsazsír (vagy más zsiradék) a kacsa alá öntve

Elkészítés:

  • A kacsát a felsorolt fűszerekkel kívül-belül alaposan kend be
  • Dugd a kacsa hasába a két db közepes fej hagymát
  • Locsold meg felolvasztott zsírral, majd önts a hús alá vizet
  • Közepes lángon süsd az egyik oldalát, míg meg nem pirul, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd pirulásig – a sütés kb. 1 órát vesz igénybe
  • Sütheted először alufóliával leszedve, hogy jól megpuhuljon, aztán jöhet az egyik és másik oldal sütése – ez attól függ, hogy milyen fiatal a kacsa (az én kacsám fiatal volt!)

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.