Húsleves kacsaaprólékkal

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

A napokban vett zsigerelt kacsába bele volt csomagolva a nyak, a máj és a zuza – ebből, és a sült kacsa szárnyainak hozzáadásával készítettem húslevest

    • Az aprólékot tedd fel főni – a fenti mennyiséget kb. másfél liter vízbe
    • Amikor a főzött hús levén hab keletkezik, akkor a habot kanalazd le
    • Önts a leveslébe különféle zöldségeket – ízlés szerint hosszába, karikára vagy kockára vágva (én gyakran használok mélyhűtöttet, csak alaposan nézd meg, hogy mit raktak bele, mert újabban sokszor krumplit kockáznak paszternák helyett!)
  • Fűszerek: Só (legalább 2 teáskanál),  csipetnyi bors AIP-ban ne!, egy egész fej hagyma, fokhagymagerezdek, chili paprika  – AIP-ban ne!!! (elhagyható), apróra vágott, vagy csokorban belerakott petrezselyem – a fűszerek mennyiségét ízlés szerint lehet akár fokozni is.
  • Tésztát tehetsz bele felvagdosott paleocsintából vagy NoCarb Noodle-val is tálalhatod.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.