Spanyol omlett/tortilla


A receptet és a képeket MW küldte

2012. június 28-án; a kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb patisszon (az eredeti receptben krumplit használnak) – a receptben lévő patisszont lehet helyettesíteni sárgarépával, édes krumplival, zellerrel stb. az idénynek megfelelően
  • 1 db nagy fej hagyma
  • 1 db piros kápia vagy kaliforniai paprika
  • Petrezselyem zöldje
  • Némi szeletelt bacon (ez nem része a „hivatalos” receptnek, de én nem akartam kihagyni)

vagy:

  • Karikára szeletelt kolbász – ha ez Chorizo, akkor még spanyolosabb az étel:-); A húsféléket el is lehet hagyni
  • Evőkanálnyi reszelt kemény sajt – pl. ementáli (eredetileg nem része a receptnek, és ez a sajt határeset az érlelési folyamata miatt!)
  • 5 egész tojás
  • Kókuszzsír

Elkészítés:

  • A hagymát, paprikát és a patisszont kis kockákra szeleteljük, a kolbászt – ha van – karikára, vagy a bacont kockákra
  • A felszeletelt hozzávalókat egy nagy átmérőjű serpenyőben, kókuszzsíron puhára sütjük/pároljuk
  • Ízlés szerinti mennyiségben megszórjuk vágott petrezselyem zölddel
  • Az öt tojást felütjük és felverjük
  • Amikor a töltelék megpuhult, ráöntjük a tojásokat. Kicsit elkeverjük, szétterítjük a serpenyőben, majd hagyjuk, hogy az alsó fele megsüljön
  • Ezután egy spatula segítségével felemeljük az omlett oldalát, és megnézzük, megsült-e már az alja?!
  • Az omlettet egy hirtelen mozdulattal nagy, kerek tálra vagy fedőre borítjuk, majd visszaügyeskedjük a serpenyőbe úgy, hogy most a másik fele legyen alul (lehetőleg ne törjön össze)
  • Lehet egy kis sajtot is a tetejére reszelni, de ez elhagyható
  • Amikor ez is megsült, kész a tortilla
  • Úgy szeletelhetjük, mint a tortát
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Spanyol omlett/tortilla”

  1. Tenerifén élek, gyakran készítünk a spanyol barátommal tortillát. Mindenféle zöldséget lehet bele rakni, meg sonka kockát is. Különösen finom, ha sárgarépa is van benne. Egyszerűbb elkészíteni, jobban összekeveredik, ha a kissé meghűlt, párolt anyagot keverjük a felvert tojásba. A fordítást pedig könnyedén megoldhatjuk egy lapostányérral, ráhelyezzük a sütőedényre, átfordítjuk a tányérra, s visszacsúsztatjuk. Lassú tűzön jól átsül, és nem ég meg. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.