Cukkini főzelék vagy leves

– olyan, mint a krumplifőzelék vagy krumplileves

Hozzávalók és elkészítés egyben 2-3 főre:

  • Végy 50-60 dkg cukkinit (3 közepes vékony szál)
  • Hámozd fel, és vastagon karikázd fel
  • Annyi vízben, hogy éppen csak ellepje főzd meg
  • Közben 2 dl magtejet (pl. kesu-, mandula-, kókusztej) keverj ki 2 db tojás sárgájával, és ebbe tedd bele a fűszereket – a TED szellemében leginkább kókusztejet használj; AIP-osok készítsék kókusztejjel, de a zöld sűrűjén kívül ne használj semmit.
  • Fűszerek: só, majoranna, őrölt bors; AIP-ban só és majoránna
  • A cukkinikarikákat addig főzd, hogy még kicsit ropogósak – fogkemények – maradjanak, és a fövő vízbe – kb. 15 perc után lassan keverd bele a tojásos-fűszeres magtejet, és egy csöppet még főzd együtt

A főzelék számomra teljesen olyan ízű lett, mint a krumpliból készült, legalábbis a mártás része:-)

Amennyiben hosszú lével készíted, máris kész a „krumplileves”.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Cukkini főzelék vagy leves”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.