Szalonnába tekert egyben sült fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (lehet sertés, sertés-marha keverve, vagy valamilyen baromfi)
  • 30 dkg bacon (válassz a legjobb minőségből!); AIP-ban 30 dkg hajszál vékonyra szeletelt császárszalonna
  • Kb. 10 dkg füstölt szalonna; AIP-ban nem füstölt szalonnák – pl. erdélyi, paprikás, fehér 
  • 4 db tojás; AIP-ban a tojások helyett annyi kanál zselatinpor vízben feloldva, ahány tojással készülne az étel
  • Só, őrölt bors, őrölt kömény, fokhagyma – ízlés szerinti mennyiségben; AIP-ban fokhagyma, hagyma, borsikafű, majoránna, só
  • Legalább 1 db nagy fej vörös hagyma; AIP-ban a hagymafélék közül a kevésbé erőseket válasszuk, mint pl. snidling, shalotta hagym, fehér hagyma, gyöngy hagyma …

Elkészítés:

  • Egy közepes mély tepsit, vagy jénait bélelj ki baconnal/császárszalonnával úgy, hogy majd a fasírtra tekerhető legyen.
  • A füstölt szalonnát kockázd fel; AIP-ban ne füstölt legyen!
  • A darált húsba keverd bele a szalonnát, a fűszereket és a tojásokat
  • Helyezd a fasírt húst a baconra, majd pólyázd be; AIP-ban hajszálvékonyra szeletelt császárszalonna egy fokkal jobb opció a baconnál. Ezt azoknak ajánlom, akik nagyon szigorú AIP-ot követnek!
  • Közepes lángon süsd ropogósra – a hús kb. 30 perc alatt átsül

Print Friendly, PDF & Email

24 thoughts on “Szalonnába tekert egyben sült fasírt”

    1. Kedves Rozália, Ugye ezt az igényt most nem gondoltad komolyan??? Hogy várhatsz el tőlem ilyent??? Kapsz egy ingyenes oldalt tele ötletekkel és receptekkel. Szívesen, fáradtságot és havi díjat nem kímélve szerkesztem ezt az oldalt. Számold ki a kalória értéket te magad! Mi az egyébként is, hogy egy adag??? Mindenki más mennyiséget eszik. Egy szó, mint száz, ilyent ne várj tőlem. Máskor, mielőtt leírsz valamilyen igényt, jobban gondold meg. BB

    2. Rozália, köszönet jár Mártinak nem követelőzés. Amúgy meg a pelao nem kalória számolgatásból áll, menj egy fitness oldalra, ott majd kiszámolják az adagot, de ha olvasni tudsz, akkor talán számolni is.

  1. Nem beszélve arról, hogy ha már valaki szalonnás fasírtot eszik, minek számolgatja a kalóriákat (nem szoktam levelezgetni, de ez annyira vicces, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni)

  2. Rozália, ha paleózol nem kell kalóriát számolni! Ez a jó benne. Se a cukorbetegeknek, sem senkinek nem kell kalóriát számolgatnia. Ehetsz amennyi jól esik, hízni nem fogsz, sőt fogyni fogsz, amíg el nem éred az ideális súlyodat.

  3. Most készítettem el! Ez egyszerűen mennyei! És csupa hús, ennél jobb nem is lehetne! 🙂
    Páromnak is ízlik, pedig ő eléggé a „régi rossz szokások rabja”.
    Kicsit nehéz volt normális bacont szerezni (mindegyik olyan mű-páclés dolog, dolgoztam húsfeldolgozóban, azért vagyok finnyás :P), de végül házi húsos zsírszalonnával oldottam meg a helyzetet. Anyóséknál van szeletelőgép, szép vékonyra vágtuk. Viszont így olyan sok zsír kisült, hogy tocsogott benne (leöntöttem a túl sok felesleget), legközelebb szárazabb szalonnát kerítek. 🙂

    De a párom már le is nyúlta a leöntött zsírt, hogy az milyen finom zabkenyérrel. (ő kompromisszumosan étkezik, de legalább ebbe belement :P)

  4. „Nem ártana az 1 adagra eső szénhidrát- és kalória értéket feltüntetni a recept végén.”

    nem semmi stílus! ahogy mondani szoktam: a pofám leszakad!

  5. A recept illetve a végeredmény mennyei, nem tudok olyan sokat készíteni, hogy el ne fogyna…
    Igy nekem alig marad és a kalóriákkal sem kell küzdenem.
    A hozzászólások tündériek. Nagyon jól szórakoztam rajtuk.

  6. Kedves Mindannyiótok!
    Kezdő vagyok a Paleo-sok táborában. Sokmindent tanulmányoztam már. (gondolom, sokkal több áll előttem 🙂 )Tudnátok reggeli ötletekkel segíteni? Megköszönném: Bojci

  7. kedveseim, igy még nem ettem, de megcsinálom. az ilyen kajáknál akit a kaloria érdekel, azt csak sajnálni tudom. ha ugy érzem, hogy nem nekem valo, nem foglalkozom vele

    1. Kedves Magdi, Ez a fasírt elég ugyanúgy 8 főre, ha mindenki egy vékony szeletet vág belőle és megeszi sok-sok körettel, és mondjuk 4-2 főre, ha önmagában eszitek. Ez az oka annak, hogy ritkán írok a receptek mellé személyek számát. Kivétel mindig az, ha pl. egy főre készítek egy kisebb mennyiséget. Márta

Hozzászólás a(z) Magdi bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.