Hozzávalók:
-
- Személyenként 2-3 filézett csirkecomb
- Olíva olaj
- 3 dl selymes állagú kókusztej (tesco-s thaiföldi); az LCHF diéta szerint tejszín
- Víz
- Só, fokhagyma (sok)
- Pici bors (elhagyható! AIP-ban mindenképpen!)
- Vadmajoranna = oregano, vagy majoranna
- Provance-i fűszerek: rozmaring, oregámo, bazsalikom, kakukkfű, levendulavirág – mind AIP-nak megfelelő fűszerek!
Elkészítés:
-
- Végy csirke felső combokat, bőrözd le, és filézd ki (Lehet készen is kapni, de nyilván, ha „tokkal-vonóval” veszed, akkor sokkal olcsóbb!
- A csirke felső combokat vágd ketté, és olíva olajon pirítsd meg mindkét oldalán
- A megpirult (elég, ha fehér külsőt ölt a husi) comb felsőket sózd meg, kicsit borsozhatod is – ez AIP-ban elmarad!, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy éppen hogy ellepje, és rögtön nyakon öntheted a 3 dl „tejszínnel” = kókusztejjel is
- Tegyél a lébe egy teáskanálnyi vadmajorannát (oreganót), vagy a jóval könnyebb aromájú majorannát
- Főzd a combokat kisebb lángon addig, amíg meg nem puhulnak, és a mártásban össze nem érnek az ízek.
A FILÉZETT FELSŐ COMBOKAT AZÉRT AJÁNLOM, MERT A CSIRKÉNEK PORHANYÓS, ZAFTOS RÉSZE! NÁLUNK AZÉRT NÉPSZERŰ A FILÉZÉS, MERT A CSONTOK MIATT FINNYÁSOK IS SZÍVESEN MEGESZIK!