Nyers csokis-gyümölcsös muffin

A receptet és a képet MW küldte 2012.08.22-én

csokismuffinAz alsó kép a Google images-ről való

Hozzávalók a “tésztához”:

  • 2 bögre darált mandula + 2 bögre mandulaliszt
  • Egy maroknyi aszalt vörös áfonya megdarálva
  • Xukor (elhagyható, mert az áfonya is édes)

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg kakaópor vagy  10 dkg olvasztott 85%-90%-os csoki
  • Xukor (ízlés szerint)
  • Pár csepp rumaroma
  • 1 puha avokádó

Elkészítés:

  • A darált mandulát, mandulalisztet és a darált vörös áfonyát (ezt együtt darálhatjuk a mandulával) összegyúrjuk, majd – öblösen – szilikonos muffin formákba nyomkodjuk.
  • Az avokádót összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, hogy csokikrémet kapjunk
  • A csokikrémmel megtöltjük a kosárkákat, majd mélyhűtőbe tesszük
  • Amikor már jól lehűlt, akkor fogyasztható
  • Megszórhatjuk magokkal, vagy kandírozott paleos gyümölcsökkel Willson oldaláról

A megjelölt mennyiséget aszerint lehet változtatni,

ahány db-ot, kosármérettől függően is készíteni akarunk.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Nyers csokis-gyümölcsös muffin”

  1. Kipróbáltam a receptet, valóban nagyon egyszerű, az avokado szuper vastag krémet csinál, nem is gondolná az ember… kevesebb manulából csináltam és így is nagyon száraz volt a tészta, úgyhogy én gránátalma szirupot tettem hozzá. még nem kóstoltam, úgy elteltem a nyalakodással…
    tény, hogy egészséges a süti, viszont nagyon tömény. mindenesetre gratula a megalkotónak!

  2. Köszönöm a választ!
    Már legugliztam korábban, valóban mértékkel kell használni, azt írják.
    Egy receptben olvastam , puding készítés céljából használta a recept írója, csak kíváncsi voltam a Ti véleményetekre , illetve a Tiédre .

    szép napot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.