Marhamáj szalonnával

Zsóka ötletét továbbgondoltam – 2012.10.05-én

Hozzávalók:

  • 1 kg marhamáj
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • Egy fej fokhagyma, vagy legalább 2-3 teáskanál fokhagymapor
  • Őrölt fehér vagy fekete bors – legalább 1 teáskanállal/AIP-ban a bors kerülendő!
  • 20 dkg vékonyra szeletelt kolozsvári szalonna; lehet használni – sőt! – füstölt szalonnát is, de nekem kolozsvári volt itthon
  • Amennyiben nincs éppen füstölt szalonnád, akkor 2 evőkanál házi sertészsírra is szükséged lesz.

Elkészítés:

  • A borjúmájnak mind a négy oldalára egy serpenyőben, nagyon kevés zsír hozzáadásával – kérget piríts.
  • Egy mély tűzállótál alját béleld ki szalonnával (vagy kolozsvári vagy füstölt), továbbá karikára vágott hagymával, és a kolozsvári szalonna esetén egy evőkanálnyi zsírt is tegyél az alaphoz.
  • A máj valamennyi oldalát alaposan fűszerezd.
  • A fűszerezett májat helyezd a kibélelt tálba.
  • A máj tetejét is pakold meg hagymakarikákkal és kolozsvári szalonna esetén 1 evőkanál zsírral.
  • Végül borítsd be a fűszeres májat szalonnával.
  • A tűzálló tálat a fedelével zárd le – és így süsd fél órát; ezután vedd le a tál tetejét, és még kb. 20′-ig süsd, hogy a szalonna ropogósra piruljon.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.