Sütőtökpogácsa – húsos

Hozzávalók:

  • 80 dkg — 1 kg-os hosszúkás formájú sütőtök
  • 0,5 kg sertés-marha vegyes darált hús (lehet bármilyen más is)
  • 2 db tojás; AIP-ban tojás helyett 1-2 ek. NoCarb vagy útifűmaghéj liszt, annyi, hogy a hús összeálljon!
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma por ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 evőkanálnyi piros paprika por; AIP-ban 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 kávéskanálnyi őrölt bors; AIP-ban elhagyjuk, helyette lehet más fűszereket használni – pl. majoránnát vagy oregánót, avagy kakukkfüvet, borsikafüvet stb.
  • Só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt kemény sajt (Ementálit használtam), egyébként a parmezan, cheddar, cheshire, gruyére stb. sajtok az igazi kemény sajtok; AIP-ban ezt teljesen elhagyjuk!

Elkészítés:

  • A héjától megtisztított sütőtököt vágd karikákra
  • Helyezd egy nagy tepsibe (a tepsit felesleges kizsírozni!)
  • A felsorolt húsos hozzávalókat alaposan keverd össze, és gombócokat kiemelve a keverékből, egyenként lapítsd rá a sütőtökkarikákra
  • Közepes lángon – kb. fél óra alatt – süsd készre
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Sütőtökpogácsa – húsos”

  1. Szia!
    azt szeretném megkérdezni, hogy a sütőtököt nem kell „meghámozni” és felvágni, a közepéből kiszedni a magot? ez egyébként nagyon jó recept, szeretném megcsinálni 🙂
    köszi a választ 🙂

    1. Teljesen igazad van. Kimaradt az elkészítésből, hogy „meghámozva”. Egyébként a tapasztalatom az, hogyha sikerült hosszúkás sütőtököt venned, akkor alig lesz benne mag, egyébként pedig én nem beleztem ki, megsütöttem mindenestül. Köszi, hogy szóltál. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.