A receptet és képet G. Zsóka küldte 2012.10.15-én
Hozzávalók:
- Egy kisebb csirkemell, apróra vágva
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyem gyökér
- 10 dkg zeller
- 20 dkg barna csiperke gomba
- Só, bors, tárkonylevél
- 2 dl növényi alapú főzőkrém vagy 2 db tojás sárgája(?) BB
- 4-5 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál zabpehely liszt (elhagyható; már csak azért is, mert ezzel az étel nem 100% paleo)
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
- A felaprított csirkemellet a kókuszzsíron pirítsd meg
- Dobd rá a zöldségeket, a gombát
- Sózd, borsozd, szórd meg a tárkonnyal – és így párold
- Vízzel felöntve a zöldségek és a hús megpuhulásáig főzd
- Végezetül a zabpehely lisztet csomómentesre keverd el a főzőkrémmel, vagy az 1 db tojással; vagy 2 db tojás sárgáját keverj ki simára egy kevés lével és apránként keverd a leveshez úgy, hogy ne legyen tojásrántotta belőle.
- Sűrítsd be a levest, majd forrald fel
- Végezetül add hozzá a citromlevet, esetleg vágott petrezselymet szórj bele