Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves – Google

A receptet és képet G. Zsóka küldte 2012.10.15-én

Hozzávalók:

  • Egy kisebb csirkemell, apróra vágva
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyem gyökér
  • 10 dkg zeller
  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • Só, bors, tárkonylevél
  • 2 dl növényi alapú főzőkrém vagy 2 db tojás sárgája(?) BB
  • 4-5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál zabpehely liszt (elhagyható; már csak azért is, mert ezzel az étel nem 100% paleo)
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

  • A felaprított csirkemellet a kókuszzsíron pirítsd meg
  • Dobd rá a zöldségeket, a gombát
  • Sózd, borsozd, szórd meg a tárkonnyal – és így párold
  • Vízzel felöntve a zöldségek és a hús megpuhulásáig főzd
  • Végezetül a zabpehely lisztet csomómentesre keverd el a főzőkrémmel, vagy az 1 db tojással; vagy 2 db tojás sárgáját keverj ki simára egy kevés lével és apránként keverd a leveshez úgy, hogy ne legyen tojásrántotta belőle.
  • Sűrítsd be a levest, majd forrald fel
  • Végezetül add hozzá a citromlevet, esetleg vágott petrezselymet szórj bele
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.