Gombaleves csipetkével – Hazsu receptje


gombaleves

A leves hozzávalói – 2 személyre:

  • 1 doboz vegyes gomba (ez 400 g volt abban a szokványos bolti kék dobozban)
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • 1 deci kókusztejszín vagy több deci magtej (ez utóbbi nem TED-es szemlélet)
  • Só, fehér bors; AIP-ban kizálólag sózzál, illetve apróra metélt petrezselymet tegyél a lébe!

A leves elkészítése:gombalevescsipetkével

  • Kb. 5 dkg jászvajon (ghee)  párold üvegesre a hagymát. Ha kész, dobd hozzá a fokhagymát, és kicsit együtt kevergesd.
  • Tedd bele a kockára darabolt gombát (2-3 szemet tegyél félre szeletekben).
  • Annyi vízzel öntsd fel, hogy a fazék feléig érjen, és párold puhára.
  • Turmixold az egészet össze
  • A tejszínnel, és ízlés szerint vízzel még engedd fel, a szeletelt gombát tedd bele, és főzd a levest készre; szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • Közben az ételt ízesítsd.

Csipetke a levesbe – Ezt AIP-ban hagyd el!

  • 1 tojás sárgáját 1 púpos kiskanál gesztenyeliszttel és 1 púpos kiskanál napraforgóliszttel, pici sóval keverj ki. (Nekem elsőre kicsit sűrű lett, de egy kk. vizet tettem hozzá, így pont egy terülős, de sűrű masszát kaptam.)
  • Forrásban lévő vízbe kiskanállal szaggasd bele, pár perc alatt készre fő.
  • Nem ázik szét, sőt eddig a legjobb állagú volt, és nosztalgikus ízű lesz.
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Gombaleves csipetkével – Hazsu receptje”

    1. Kedves Jetti, Ez Hazsu receptje. Szerintem a gesztenyéből készült galuska miatt főzi külön, mert emlékeim szerint a gesztenyeliszt egy kicsit szétmállik. …, de majd Hazsu, ha látja a bejegyzést, akkor kiigazít. BB

  1. a recept alapján én úgy értelmezem, hogy külön főzi: „Forrásban lévő vízbe kiskanállal szaggasd bele, pár perc alatt készre fő”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.