A citromos kevert tészta hozzávalói és elkészítése (paleo):
Hozzávalók:
- 6 db egész tojás
- 3 púpos evőkanál kókuszliszt
- 1 kisebb citrom leve
- Steviás xukor0-ból 2 dkg (lapos evőkanállal), avagy a TED szerint valamilyen természetes édesítő – szirup, illetve méz
- 1 evőkanál fehér olvasztott langyos zsír
- 1 dl Cocomas – kókusztejszín
- 2 dkg szódabikarbóna, tehetsz a tésztába késhegynyit is, de akkor nem fog a süti annyira felemelkedni (újabban egy lapos evőkanállal szoktam a szódabikarbónát használni – engem ebben a sütiben, miután citromos, nem zavart a kesernyés íz!)
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze
- Önts a tésztát egy mély, zsírpapírral kibélelt sütőedénybe
- Melegítsd elő a sütőt, majd visszavéve közepes lángra süsd meg a tésztát
Alaptészta elkészítése az Autoimmun Protokoll szerint (AIP):
2017. október 16-án AIP szerinti megoldást írtam ehhez a 2012-es recepthez!
- 3 ek. kókuszliszt
- 2 ek. földimandula liszt
- Amennyiben nincs földimandula liszted, akkor 5 ek. kókuszliszt
- 2 ek. kókuszzsír
- Pici só, 1 tk. méz, vanília por, 1 ek. citromlé
- A hozzávalókat keverd össze, majd egy fóliával bélelt – levehető keretes – téglalap vagy kör alakú tortaformába lapogasd bele az alaptésztát és tedd legalább 1 órára hűtőbe.
Zselés ananászkrém hozzávalói és elkészítése:
- 25 dkg ananászt pépesíts – robotgéppel
- 1 dl vízben főzz fel 1 kávéskanál agar-agart/zselét a zacskón lévő utasítás szerint használj – paleoban xukorral!
- A langyos agar-agart/vagy a zselatint keverd az ananászhoz, majd kend rá vastagon a tésztalapra
A citromos tészta jól harmonizál az édes ananásszal!
Követtem a receptet, a szódabikarbónától ehetetlen keserű lett. Biztos, hogy 20 gr kell bele?
Kedves Andrea, Borzasztóan sajnálom, hogy így jártál. Én tényleg egy evőkanálnyit használtam. Nem lehet, hogy a citromod kesernyés volt? -, mert az utóbbi időben nem vagyok elájulva a citromoktól, melyeket igen gyakran használok. A receptet, a hozzászólásod alapján, kiegészítettem. BB
Kedves BB!Nem hiszem, hogy a citrom volt keserű, sajnos nagyon lehetett érezni a szódabikarbónát. Lehet más piskóta alapot próbálok legközelebb.