A recept egy blogolvasó gyűjtéséből való
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemell filé (darálva)
- 50 dkg pulyka felső comb filé (darálva)
- 30 dkg alma lereszelve (elhagyható, ekkor 100% paleo)
- 15 dkg banán pépesre törve (elhagyható, ekkor 100% paleo)
- 30 dkg sárgarépa lereszelve
- 1 nagy fej lila hagyma apróra vágva
- 5 dkg őrölt lenmag, vagy lenmagliszt
- 5 dkg szezámmag
- 10 dkg darált dió.
- 2 evőkanál olíva olaj, vagy bármilyen más paleo zsiradék
- Só, bors, zöld fűszerek ízlés szerint (kakukkfű, bazsalikom, oregáno, őrölt kömény, esetleg curry /a képen a fasírtok curryvel fűszerezettek/)
- AIP-os hozzávalók a húson, banánon, a sárgarépán és a hagymán kívül:
- Földimandula liszt – kb. 10 dkg, annyi, hogy a húsos massza összeálljon
- Földimandula panír – darabosabb földimandula egy marékkal
- 1 lapos ek. útifűmaghéj liszt
- 2 ek. olaj vagy kókuszzsír
- Kakukkfű, bazsalikom, oregáno, kurkuma
Elkészítés:
- A fasírt hozzávalóit összekeverem
Kis gombócokat készítek, és sütőpapíros tepsire rakom őket – ÍGY SOKKAL JOBB, MINT AZ OLAJBAN VALÓ SÜTÉS! - A fasírtot tepsiben egyben is le lehet sütni
- Előmelegített sütőben (180fok) kb. 35-40 percig sütöm
- Ha gombócokat sütök, akkor időnként megforgatom
Kenyér helyett a fasírtba tehetsz:
- Bármilyen zöldséget
- Akár édes káposztát – esetleg plusz tojással
- A legfinomabb dinsztelt savanyú káposztával