NoCarb Noodle, shirataki, konjak – tészta

Shirataki – NoCarb Noodle, Konjac tészta
  • Nincs szénhidrát tartalma
  • Természetes vízben oldódó növényi rost, nem tartalmaz zsírt, cukrot, keményítőt, fehérjét
  • Gabona és gluténmentes
  • Növényi eredetű
  • Szobahőmérsékleten kb. egy évig tárolható, nem igényel hűtést
  • A JAS (Japán Mezőgazdasági Standard) organikus minősítésével rendelkezik
  • Megfelel a „zöld élelmiszerekkel” szemben támasztott elvárásoknak
  • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromákat vagy tartósítószert
  • Kinézete áttetsző, opálos, állagát tekintve olaszosan „aldante”
  • Íztelen – nincs saját íze, emiatt könnyen felszívja környezete aromáit
  • Gyors, sokoldalúan felhasználható – salátának, levesbetétnek, főfogásnak és desszertnek is

Elkészítése:

  • Öntsük egy tésztaszűrőbe és öblítsük le hideg vízzel
  • Forraljuk a tésztát egy percig, majd csepegtessük le a vizet, vagy itassuk le róla a vizet papírral

Összetevők: Tisztított víz, konjak glükomannán liszt, kalcium hidroxid

Tápanyagtartalom – 100 gr-ban:

  • Fehérje 0,1 g
  • Zsír 0,1 g
  • Ch 3,8 g – ebből cukor 0,6 g
  • Vízben oldódó rost – 3,2 g
  • Ca – 20 g
  • Energia – 8 kcal

ordognyelv_novenyNoCarb – Konjac (Ördögnyelv) tulajdonságai – kattints a sorra!

Print Friendly, PDF & Email

25 thoughts on “NoCarb Noodle, shirataki, konjak – tészta”

        1. Ezt a megállapítást most tényleg nem értem?:-))) Az előző válaszomban a saját blogomon lévő bejegyzésre utaltam. Ha szeretnétek, akkor szívesen felteszem a vállalkozásotok bannerét, és reklámozlak benneteket. Ide is felteszem rögtön http://kezmuvesbonbon.hu/. BB

  1. Kipróbáltam Nocarb-Noodle tésztát és nagyon finom.Érdekes volt látni az állagát de semmi rossz mellék iz.
    Lecsós szelethez ettük és nagyon kellemes volt.
    Én interneten rendeltem.
    Máskor is vásárolok.
    Egyébként a paleo száraztésztát is kipróbáltam ami elsőre kicsit furcsa volt de mire befejeztük az ebédet,teljesn rendben volt az ize.Jól főzhető az állaga is rendben volt. A biobolt-e-tarnál vásároltam.

  2. Kedves Paleosok!
    Elsőre megijedtem a tészta kinézetétől amikor még zacsiban volt, de aztán gondoltam egye fene ha már megvettem kipróbálom…. úgy csináltam ahogy le van írva, és mákos tésztaként ettem… megmondom őszintén, nekem bejött és rendeltem is még neten. Mivel Én mindig (megrögzött)tésztás-sütis voltam, már hiányzott nagyon, hogy egyek valamilyen tésztát…. Tehát csak ajánlani tudom minden Paleosnak! Legyen szép napotok!!!

  3. Szia mindenkinek.
    Én csak most szeretném elkezdeni a paleo étrendet, gyűjtöm a recepteket és kérdezek , ha nem tudom valamiről, hogy micsoda, Mostani kérdésem:mi az a pellet?

    1. Kedves Mócika!

      Pelletet ne szeressél enni, mert az faaprítékból és ragasztó anyagból préselt tüzelőanyag. afféle megújuló energiahordozóként ismert dolog…

      1. Kedves Szabolcs, Akkora butaságot írtál a hozzászólásban, hogy ezt nem lehet szónélkül hagyni: http://paleovital.hu/?p=5493 „Mit nevezünk a paleoban lisztnek? – Válasz: A hidegen sajtolt magok őrleményeit- az őrölt pelleteket – nevezzük liszteknek, egyéb magőrleményeket nem.

        A pellet előnyei:

        Alig tartalmaznak szénhidrátot és azt is főleg emészthetetlen rostok formájában
        Alig tartalmaznak Omega6 zsírsavat
        Az olaj hiányában sütéskor nem szabadulnak föl karcinogén anyagok, a magőrleményekből 110 fok felett karcinogének (rákkeltő anyagok) szabadulnak fel
        A z őrölt magok zsírtartalma 40-60%, míg a hidegen sajtolt magok őrleménye csak 15-20% zsírt tartalmaz. A normál lisztek (zab/búza/kukorica…) csak kb 5% zsírt tartalmaznak. A hidegen préselt maglisztek így jobban hasonlítanak a hagyományos lisztekhez.
        Hogyan használd a pelletet? – Sütéskor vedd figyelembe az alacsony zsírtartalmat, ezért kiegészítésként használj a paleoban hasznos zsírokat – pl. jászvajat (gheet), kókuszzsírt, kacsa-, liba- és sertészsírt”

          1. Kedves Nóra és Szabolcs! Elnézést kérek, de én nem ismertem a pellet szó más vonatkozású felhasználását. Igazatok van. BB

  4. Mi kipróbáltuk. Sajnos nekünk nem igazán jött be…
    Eléggé mű. Nagyon gumiszerű, egyáltalán nem hasonlít a tésztákhoz, csak kinézetre. Sajnos egyszerre vettem 4 csomaggal. Két csomag maradt. Ha valakinek kell, szívesen átadom ingyen!
    csedics@citromail.hu -ra írjál ha érdekel.

      1. Mi lassan 1 éve paleozunk. Eleinte próbáltunk mindent pótolni valamivel. Rájöttünk, hogy ez nem fog teljesen sikerülni, hogy muszáj lesz lemondani pár dologról és elfogadni, hogy nincs.
        Már egyáltalán nem hiányzik a tészta, a rizs, a krumpli, az „igazi” kenyér, a tejtermékek, stb.
        Ettől függetlenül köszi a sok jó ötletet és a segítséget ahhoz, hogy az emberek túl tudjanak jutni a kezdeti nehézségeken.
        Edit

        1. Kedves Edit, Én 3 éve paleozom és ugyanúgy vagyok a paleoval, mint ti, DE pl. a férjem és a fiam kompromisszumokkal fogadja el, és sokan nem tudnak elszakadni azoktól a dolgoktól, melyeken szocializálódtak. Az én blogomon ennek szellemében írott recepteket találsz. Köszönöm kedves szavaidat. BB

  5. Szia!Ebből tudnék szerinted tejberízst és hasonlókat is csinálni?(: Milyen állaga van?És bármilyen köret jó hozzá?Ha bemegyek a Budapesten található boltban,azonnal tudok vásárolni?

    1. Kedves Rebeka, A Margit krt. 60-ban vettem, és véletlenül volt néhány zacskó ilyen rizsalakú tészta a kínálatban. Az oldalamon kattint a BiobarátBiobolt bannerére, és ott látod a telefonszámukat. Mielőtt Pestre ezért feljönnél – megérne egy telefont. Hagyományos tejberizsre szerintem ne számíts. Inkább a forma a valódi. Egyébként is – nem tudom, hogy próbáltad-e? -, de nem mindenkinek jön be ez a tészta. Mi szeretjük, de tény, hogy a leginkább húslevesben cérnametéltnek adja vissza az eredeti tészta feeling-et. BB

  6. Két dolog kell tudni rólam:
    1, sosem írok fórumokra meg cikkek alá, mint most
    2, én kaját még életemben nem dobtam ki, nem is tudok mondani egyetlenegy olyan kaját sem, amit nem eszek meg (kezdve a legfurább zöldségektől, tengeri kütyükön át, csigáig, legműbb műédességig)
    nem paleozok, hanem testépítek, illetve most leginkább szálkásítok, úgyhogy iszonyú alacsonyan kell tartanom a szénhidrátbevitelt. hát meg is örültem nagyon mikor rátaláltam erre a tésztára, de én még ilyen rosszat esküszöm nem próbáltam. szélesmetéltet vettem és leginkább ahhoz tudom hasonlítani az élményt, mint mikor az ember egy befőttesgumit vagy egy lufit próbál elrágni (én is voltam gyerek, onnan ezen emlékek) az viszont nem oldódik, nem keveredik a nyállal, nem áll össze falattá, hanem sok apróbb gumidarabra szakad, amik külön életet élnek a szájban, és az ember csak rágja, rágja a végén már miniatűr kis darabokat, amik rendellenesen úszkálnak a termelődő nyálban minden falattá formálásra törekvő igyekezet ellenére, mígnem feladja a danaidák sorsával összemérhetően hiábavaló küzdelmet és lenyeli. az igazi hősök ekkor, remélve a hozzászokást, szájukhoz emelik a következő falatot, és az igazán elszántak, mint én, még vagy 5-6-ot is ez után, de a végén ki kellett borítanom a szemetesbe. áldom a gyanakvásom, hogy elsőre csak egy zacskót vettem, kirpóbálásra….
    bocsánat, hogy pont a recepted alá írtam, ízlések és pofonok, de szerettem volna, ha ez a vélemény is felkerül a netre, csak a teljesség kedvéért és ez volt az első kommentelhető nocarbos cikk, amit kidobott a google.

    1. Semmi gond. Ez is egy vélemény. Nekem pl. levesbe a vékony metélt abszolút bejött, meg különféle mártásokkal. Én is ritkán fogyasztom. Készítek inkább paleo lisztből tésztát. A vastag Noodle-t még nem próbáltam soha. BB

  7. Sziasztok !
    Valamit rosszul csinálhattam, mert nekem katasztrófálisan büdös volt főzés közben, pedid először leöblítettem. És a szag nem múlt el, nem is bírtam megenni, pedig horror áron vettem, majdnem kétezer forintért egy zacskóval.

    1. Kétezer forint egy zacskóért – rablás, bűnözés. A NoCarb Noodle nem büdös. Valamit rád sóztak. Vajon hol vetted? Szagtalan, íztelen. Átveszi annak az ételnek az ízét, amivel eszed. …, az más kérdés, hogy van, aki nem szereti. BB

  8. Sziasztok!
    Én éppen ma kóstoltam meg az első olyan széles metéltet, amiről fentebb említést tesztek.
    nekem nagyon ízlik és tényleg érdemes várni egy kicsit míg beszívja az ízeket (szószét vagy az ízesítőét stb.)
    Én sajtosan ettem belekeverve némi csírát, neke 🙂 🙂 isteni volt.
    Használni fogom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.