Tepertős pogi amaránt liszttel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 10-12 db nagyobb pogácsához keverj össze – 3 tojást, 15 dkg amarant pelletet, 10 dkg apróra őrölt töpörtyűvel, egy lapos evőkanál (2 dkg) sóval, mokkáskanálnyi őrölt köménymaggal, 2 evőkanál sertészsírral, egy kávéskanál szódabikarbónával – A lényeg, hogy az amarant liszt felvegye a zsiradékot (maradhat egy picit ragacsos!)
  • A tésztából szaggass kb. 3 cm átmérőjű pogácsákat, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 25 percig – Nyugodtan nézz rá a tésztára! Amikor már a teteje kemény, akkor éppen jó, mert belül omlós lesz a sós sütemény.

Az amarant pellet új termék a paleos piacon. Míg maga az amarant mag csak kompromisszum a paleoban, addig az amarant pelletből az olajok kivonása után, hozzáadott – számunkra jó zsírokkal a liszt kiválóan alkalmazható! Ennek a lisztnek, hasonlóan szezámpellethez némi kesernyés íze van, ezért sós süteményeknél őrölt köménymaggal ezt az ízt remekül el lehet fedni.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tepertős pogi amaránt liszttel”

  1. Szia Márta! Nekem ez a kedvencem, tőled tanultam, köszi. Ennek a mintájára szezámpelletből is el szoktam készíteni. Remek az új dizájn, gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.