A receptet egy blogozó küldte
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
- A tojás fehérjét elkezdjük felverni, közben lassan hozzáadjuk a cukrot, aztán a kikevert tojássárgáját, végül apránként a diót. Az egész művelet kb. addig tart, ahogy leírtam. Arra vigyázni kell, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a tojás fehérjébe, különben nem lehet felverni habnak!
- A sütőformát jó alaposan ki kell kenni vajjal, vagy valamilyen más zsiradékkal. Lehet dolgozni zsírpapírral is. Nem kell belisztezni, mert akkor beleragad, így viszont szépen felfut az oldalán és a végén kiönthető.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba után kész.
- Ezt a tésztát aztán azzal lehet tölteni, amivel akarjuk. Teljesen úgy néz ki, mint egy sima piskóta. Arra kell vigyázni, hogy egy kicsit könnyen törik.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy nyírfacukor helyett lehet e eritritet használni? Ha igen ugyanez a mennyiség kell hozzá?Válaszod előre is köszönöm 🙂
Kedves Kinga, Nyugodtan használhatsz eritritet, csak azt kell tudnod, hogy kisebb az édesítő ereje, ezért többet kell a tésztába tenni. 1 evőkanál xukorra számolj másfél evőkanál eritritet. BB Márta
Köszönöm szépen 🙂
Szia! Diós krémet szeretnék csinálni ehhez a diós piskótához. Próbálnám utánozni a diótortát 🙂 Szóval érdeklődnék, hogy te milyen diós krém receptet tudnál mondani. Igazából nem tudom, hogy valamilyen főzött krémet kéne készítenem vagy valami mást? Pl van cocomas kókuszkrémem de nem tudom, hogy is fogjak neki. Ne haragudj az értetlenkedésemért, de szeretném kérni a segítségedet 🙂
http://paleovital.hu/?p=11620 A Kétkrémes torta receptjénél olvasható – „Diókrém – kb. 15 dkg darált dió, 1 dl kókusztej, 1 kávéskanál mandulaaroma, 1 kávéskanál rumaroma, paleolit édesítő – stevia, nyírfacukor, kb. 5 dkg ghee”
http://paleovital.hu/?p=12957 Kapros dió körözött – ez sós, de átértelmezhető krém.
Jó sütést, BB Márta