Néger kocka

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

Tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg kókuszzsír felolvasztva
  • 6 evőkanál xilit
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl kókusztejszín
  • 1-1,5 dl víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál gesztenyeliszt
  • 5 evőkanál kókuszliszt
  • Vanília aroma

Elkészítés:

  • A hozzávalókat robotgéppel keverd össze; Elég sűrű, de kenhető tésztát kapunk
  • 20 x 30 cm-es tepsibe öntsd a masszát
  • 200 fokon 20 perc alatt tűpróbáig süsd készre

Amíg sül a tészta, elkészítjük a habot!

Hab hozzávalói:

  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál xilit vagy más paleo édesítő – TED esetében lehet rizs, tápióka és agave szirup is (BB)
  • Negyed vagy fél citrom leve
A hab elkészítése:
  •  A hab hozzávalóit gőz fölött kemény habbá verjük

Összeállítás:

  • Amikor a tészta kisült, a tetejére kenjük a habot
  • A sütőben vedd le a hőfokot 150 fokra, és  5-10 percre told vissza a süteményt
  • A sütőből kivéve, xilites étcsokit reszelj a kockák  tetejére

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Néger kocka”

  1. Megcsináltam ezt a sütit, nagyszerűen sikerült. Köszönöm!!! Én e tetejére kókuszzsírral olvasztott étcsokit tettem, nagyon jó úgy is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.