Kínai kel darált hússal, pirított hagymával rakottan

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 kg kínai kel
  • 0,5 kg darált sertés, vagy csirke, pulyka hús
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 fej vörös hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
  • Só, őrölt bors, paprika por, őrölt vagy egész köménymag
  • 1 evőkanál magliszt (pl. napraforgóbél, szezám-, amarant-, kókuszliszt)
  • Kesudiótejföl(elhagyható!)

Elkészítés:

  • A kínai kelt szedd leveleire és jól mosd meg, majd a leveleket ellepő vízben, pici sóval megszórva főzd puhára
  • Közben készítsd el a darált húsból a pörköltöt – 1 fej hagymát dinsztelj meg (max. 0,5 dl vízben) és egy evőkanál zsírban, fokhagymát darabolj rá, majd tedd az edénybe a húst, melyet sózz, borsozz, paprikázz; és alaposan keverd össze az egészet
  • Folytonos keverés mellett pirítsd meg a húst
  • Kizsírozott jénaiba vagy mély sütőedénybe egy réted lecsöpögtetett kelt rakj le, erre halmozz egy réteg darált húst, majd a rakottasra tegyél ismét kínai kelleveleket
  • 1 db vöröshagymát vágj karikákra, forgasd meg valamilyen paleo lisztben (lásd fenn), és rakd az étel tetejére, ezt olvasztott kanálnyi zsírral locsold meg
  • Forró sütőben (kb. 180 fokon) süsd az ételt ropogósra
  • Kínáláskor meg lehet locsolni kesudiótejföllel

Print Friendly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


4 × kilenc =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>