Hozzávalók és elkészítés egyben:
Leves
- A nyúl húsos gerincét, a borda részt, a májat főzd puhára úgy, hogy a lé ellepje
- Amikor már puha a hús, szedd le a leves habját
- Vegyes húsleveszöldséggel zöldségezd be – mélyhűtöttet használtam (a vadas miatt 1 kg-ot), melyben – zeller, fehérrépa, sárgarépa kockák és paradicsom volt; mellé tegyél a vízbe 1 fej 4 részre vágott hámozott egész vörös hagymát és 4-5 gerezd fokhagymát
- A lét sózd, tegyél bele egész borsot
- Főzz a levesbe NoCarb Noddle tésztát
Vadas
- A puhára főtt zöldséget kb. 5 dl leveslével turmixold össze, hints bele őrölt babérlevelet
- A levesből csonttal együtt, vagy a csontról a húst levéve – tedd bele a vadas mártásba
- 1 nagy fej fokhagymát héjával együtt, a csúcsos végét levágva csomagold be alufóliába, és vagy a sütőben, vagy a mini-grillben (ez praktikus a kis mennyiség miatt!) süsd legalább 5 percig; a fokhagymát csomagold ki, és a pépes fűszert nyomd a mártásba; kevés mustár is jól ízesíti az ételt, tehát ezt is keverj bele
- Végül kesudiótejföllel keverd el a mártást