Töltött – bőrös – csirkemell

Töltött csirkemell – pl. zöldséggel töltve – A kép a Google imagesről való

A receptet egy blogozó küldte

Kellékek és művelet:

  • 2 csirkemellet jól fűszerezz be: natúr zöldségkeverék, só, paprika, köménymag, szerecsendió; AIP-ban: só, kurkuma, gyömbér, fahéj, rozmaring (egyéni ízlés alapján)
  • A bőre alá egy kis tölteléket tegyél Paleo töltelék: reszelt sajt, petrezselyem, zöldséges fűszerkeverék mandula- vagy kókuszliszttel /pellettel/ összekeverve; AIP-os töltelék zöldségpüré, 1-2 kanál zselatin por – a zöldség mennyiségétől függ!
  • A tölteléknek ízesítő funkciója van, így nem kell vastagnak lennie.
  • 2 nagy sütőzacskóba tedd bele a csirkéket.
  • A csirkékre csirkemellenként fél lime citromot facsarj.
  • Zárd le a zacskót és 180-200 fokon felső alsó sütésen süsd 1 óra hosszat.
  • A zacskót vágd fel hosszában, és süsd tovább 20 percet, hogy a pipi szépen megpiruljon.
  • Köretnek körtét és almát, vörös-káposztát adhatsz.
  • Ugyanezt a variációt csirkecombbal is el lehet készíteni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.