A tortába sütött gyümölcs csupán cukor!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Kávéskanálnyi citrom vagy késhegynyi só a hab felveréséhez
- Kb. fél kg mandarin
- 2 db közepes banán
- Az édesítő tudatosan elhagyva
- 25 dkg őrölt fehér mandula, lehet őrölt dió is, vagy valamilyen világos pellet (pl. mandula, mogyoró, kókusz) – pellet használata esetén 8 evőkanállal, kókuszpelletből elég 6 evőkanál is!
- 5 dkg fekete csokoládé (táblás vagy főzött)
Elkészítés:
- Verd fel, citrom vagy só hozzáadásával, kemény habbá a tojások fehérjét, tedd a habba szódabikarbónát (a szóda mellé kell még egy evőkanálnyi citrom, ha nem azzal verted fel a habot, hogy aktivizálódjon!)
- A mandarinokat, a két banánt daráld péppé, és dobd bele a 6 tojás sárgáját
- A gyümölcsmasszát keverd össze a tojáshabbal, majd keverd bele az őrölt mandulát
- Öntsd a tésztát tetszőleges formába (a magam részéről most szilikonos kenyérformába öntöttem, de lehet sütőpapírral kibélelt bármilyen formába önteni)
- Előmelegített sütőben kb. 45-50′ alatt (a sok gyümölcs miatt!) süsd tűpróbáig
- Borítsd ki a formából a megsült süteményt, és a felolvasztott csokival kend be a tetejét
- A tetejét díszítheted mandarin szeletekkel