Omlós ropogós zabkeksz – Zabos, tehát maximum “bevezető” paleo!

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb méretű tojás
  • 12,5 dkg zabkorpa (25 dkg-os zacskó fele!)
  • 6-8 evőkanál zabliszt (amennyit a “folyadék” felvesz, úgy, hogy a tészta még kevéssé folyós maradjon!)
  • 1 lapos evőkanál – 2 dkg szódabikarbóna (Tudom, hogy meglepően sok!)
  • 1 púpozott evőkanál sertés-, kacsa- vagy libazsír; sertészsírral készítettem
  • Ízlés szerint só (ajánlok pl. 1 lapos evőkanállal)

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele a tésztát
  • A kezedre húzz egy kisebb méretű nylon zacskót, vagy nylon kesztyűt, azt enyhén vizezd be (ezt ismételni kell!), és lapogasd szét vékonyra a tésztát a tepsiben
  • Késsel vágj tetszés szerinti kockákat, rombuszokat, …, ki hogyan szeretné, majd előre melegített sütőben, a lángot teljesen visszavéve süsd-szárítsd meg a tésztát
  • Kb. 20-25′ alatt megsül, de ajánlatos ránézni, hogy nehogy odaégjen

 

Print Friendly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 8 = tizenegy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>