Eperkrémleves – habgaluskával

A receptet Zsuzsablo küldte 2011.06.20-án

Főzött gyümölcsös erős kompromisszum!

A kép a Google images-ről való

eperkrémleves0

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy egy akkora lábost, amennyi levest csinálni akarsz. Nálam ez a 3 literes volt legutóbb.
  • A lábost félig pakold meg eperrel, majd 3/4-ig öntsd fel vízzel, és az egészet forrald fel
  • Mikor forr egyet, vedd le a tűzről, és botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd
  • Mikor hűlt keveset, 4 tojássárgájával sűrítsd be a levest – besűrítés: Egy nagyobb, mondjuk fél literes bögrébe öntsd a levesből kb. 2 dl lét, üsd bele a tojások sárgáját, keverd el, és óvatosan ezt a tojásos lét, állandó keverés mellett csorgasd bele az alaplébe!
  • Rakj a levesbe xukrot (lehet sztevia is), meg kevés fahéjat – ma már én pl. rizs, tápióka vagy agave szirupot tennék bele
  • Mikor a krémleves elkészült, a 4 tojásfehérjét 4 teáskanál xukorral verd fel kemény habbá, és evőkanállal kanalazva a galuskákat a forró levesbe meregesd bele (mint a madártejnél). A galuskákat külön felforralt vízben is kifőzheted.

     A gyerekeimnél verhetetlen ez a leves 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.