Gazdag skót keksz

A receptet egy blogozó küldte

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál stevia (később kóstolás alapján xilittel javítom)
  • 3 evőkanál olvasztott jászvaj (ghee)
  • 6 evőkanál liszt egyforma arányban szétbontva: lenmag, kókusz, mandula
  • Só, vaníliapor
  • 2 tojás
  • 5 dkg fekete csoki apróra reszelve, vagy apró darabokra vágva
  • Használhatsz fahéjat, kókuszreszeléket is a keksz ízesítésére
  • Ha túl kemény a tészta, akkor vízzel vagy kókusztejjel lazítsd fel

Elkészítés:

  • Gyúrd össze az alapanyagot, majd tedd hűtőbe a tésztát, azért, hogy a benne lévő zsiradék megkeményedjen
  • Zsírpapíron vagy (Új felfedezésem! – szilikonos lapon) nyújtsd ki a tésztát, és késsel vagy derelyevágóval kockázd fel, vagy szúrj ki korongokat
  • Szórd meg a kekszet csokireszelékkel, vagy kókusszal, illetve fahéjporral
  • Előmelegített sütőben a kekszeket kb. 15 percig kell sütni

Érdekes édes-sós íze van, mint a bolti skót keksznek!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.