A receptet egy blogozó küldte
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál stevia (később kóstolás alapján xilittel javítom)
- 3 evőkanál olvasztott jászvaj (ghee)
- 6 evőkanál liszt egyforma arányban szétbontva: lenmag, kókusz, mandula
- Só, vaníliapor
- 2 tojás
- 5 dkg fekete csoki apróra reszelve, vagy apró darabokra vágva
- Használhatsz fahéjat, kókuszreszeléket is a keksz ízesítésére
- Ha túl kemény a tészta, akkor vízzel vagy kókusztejjel lazítsd fel
Elkészítés:
- Gyúrd össze az alapanyagot, majd tedd hűtőbe a tésztát, azért, hogy a benne lévő zsiradék megkeményedjen
- Zsírpapíron vagy (Új felfedezésem! – szilikonos lapon) nyújtsd ki a tésztát, és késsel vagy derelyevágóval kockázd fel, vagy szúrj ki korongokat
- Szórd meg a kekszet csokireszelékkel, vagy kókusszal, illetve fahéjporral
- Előmelegített sütőben a kekszeket kb. 15 percig kell sütni
Érdekes édes-sós íze van, mint a bolti skót keksznek!